A nins la munte, ca în toiul iernii. Unde este ”cod galben”

a_nins_la_predeal.jpg

a nins la munte pe 26 martie 2019
Turiștii din Predeal au filmat ninsoarea din 26 martie 2019
FOTO: Facebook

Vremea ne-a luat prin surprindere: a nins ca în toiul iernii, marți, 26 martie. Luați prin surpindere de reîntoarcerea iernii, turiștii au postat filmulețe cu ninsoarea și s-au bucurat că au asistat la această schimbare bruscă de anotimp.

Astăzi, 27 martie, la ora 11.00, erau minus 13 grade la Vârful Omu, 1 grad la Rădăuți și 9 – 12 grade în sud. Cu toate acestea, meteorologii au emis ”cod galben” de vânt în 16 județe și în Capitală.

Turiștii aflați la Rânca, la Brașov ori în Predeal s-au trezit că ninge ca în plină iarnă. Au scos telefoanele, au filmat, apoi au postat pe Internet.

Prognoză meteo specială pentru București

Miercuri, 27 martie, de la ora 6.00, până seara, la ora 20.00, vântul va sufla puternic, cu viteze de peste 35 km/h. Trecător cerul va avea înnorări și vor fi condiții să plouă slab. Dimineața, temperatura aerului se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca spre o maximă de 13 -15 grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

”Cod galben” de vânt în 16 județe

Miercuri, 27 martie, între orele 6.00 și 20.00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 - 75 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze de până la100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45 - 55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1