«Nim», vândut de poliţişti pentru că e leneş

Ultima actualizare:
Lala, cel mai  blând câine poliţist
Lala, cel mai blând câine poliţist

Are un an şi 4 luni. De când se ştie, s-a antrenat pentru a depista explozivi. Acum, experţii au stabilit: „Nim” nu are nici o calitate pentru a fi cu adevărat un câine poliţist. Dar poate fi un bun animal de companie.

„Nim", ciobănescul german care va fi vândut la licitaţie publică în luna noiembrie de IPJ Vrancea, s-a născut la 6 iunie 2010.

El a fost preluat de la Centrul Chinologic din Sibiu, care produce, creşte şi dresează câini de serviciu pentru structurile Ministerului de Interne. Ajuns la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă al poliţiei vrâncene, „Nim" a fost încadrat pentru categoria „depistare explozivi".

Timp de un an, poliţistul care l-a avut în grijă s-a ocupat pentru a-l aduce la nivelul maxim de performanţă, însă câinele nu a răspuns aşteptărilor.

„În luna iunie anul acesta s-a mers cu el la Sibiu pentru evaluarea aptitudinilor, însă comisia de acolo a constatat că nu îndeplineşte baremele pentru categoria sa şi nici măcar pentru altă categorie. Îi lipsesc personalitatea şi curajul. Cu alte cuvinte, câinele nu are calităţi de poliţist", ne-a spus agentul şef Vasile Tomozei, de la Serviciul Logistic al IPJ Vrancea.

Comisia de evaluare a hotărât scoaterea din funcţiune şi valorificarea sa, valoarea de inventar a ciobănescului german fiind stabilită la 3.699 de lei, ţinându-se cont şi de cheltuielile care s-au făcut cu întreţinerea sa.

„Mănâncă peste un sac de granule pe lună, ceea ce înseamnă peste 100 de lei, plus costurile cu medicaţia şi alte multe aspecte care au fost luate în calcul pentru stabilirea valorii de inventar şi din această cauză s-a ajuns la această sumă", precizează agentul şef Mihai Mihăilescu, veteranul padocului poliţiei. „Nim" e încă pui şi de aceea actualii săi stăpâni spun că viitorul proprietar la care va ajunge va avea un bun companion, aceasta fiind principala calitate a câinelui.

În padocul IPJ Vrancea mai sunt 11 câini ciobăneşti pregătiţi pentru misiunile poliţiei. Dintre ei, 3 vor fi scoşi „la pensie" până la sfârşitul anului, după ce au depăşit gradul de uzură. Un alt ciobănesc, în vârstă de 10 ani, a fost vândut la licitaţie în luna aprilie, pentru 20 de lei, tot din cauza gradului de uzură ridicat.

Lala, cel mai blând câine poliţist

La fel a păţit şi Lala, căţeluşa Inspectoratului de Poliţie Dolj. După ce s-au chinuit 3 ani să facă din ea "o fiară", dresorii şi poliţiştii au constatat că Lala e prea blândă pentru această meserie.


    Lala, cel mai  blând câine poliţist
Lala, cel mai blând câine poliţist

"E un câine cu temperament melancolic, fără pic de agresivitate», a explicat, anul trecut, Viorel Zamfir, agent şef al IPJ Dolj. În martie 2010, a fost vândută la licitaţie.

Click! spune

Câinii poliţişti care nu corespund cerinţelor sunt scoşi la licitaţie. Animalele cu grad de ofiţer, încadrate în muncă, sunt astfel disponibilizate, iar prima strigare este stabilită în funcţie de cheltuielile pentru creşterea şi îngrijirea câinelui.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net