Update: Nicușor Dan are testul negativ la Covid-19, dar rămâne în izolare până pe 9 octombrie

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan este suspect de Covid-19
Nicușor Dan este suspect de Covid-19

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, este suspect de Covid-19, după ce a participat alături de premierul Ludovic Orban, la emisiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1 tv. Acesta a anunțat că a făcut testul și că s-a autoizolat până la aflarea rezultatului.

UPDATE, ora 19.20

Testul PCR a ieșit negativ și în cazul lui Nicușor Dan. Anunțul a fost făcut de către acesta pe pagina sa de Facebook. ”Rezultatul testului Covid făcut la cerere este negativ. Nu sunt încadrat în definiția de caz, deci nu am obligații legale de izolare. Totuși, pentru maxima protecție a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri 9 octombrie inclusiv, când voi și repeta testul.”

Cei de la Ministerul Sănătății au anunțat că și ministrul Nelu Tătaru s-a testat astăzi, având în vedere că a intrat în contact cu diverși politicieni și jurnaliști, iar rezultatul a ieșit negativ.

”Am făcut testul Covid-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului. În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am nici un fel de simptome specifice bolii. Revin curând - cu vești bune, sper”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan, suspect de COVID-9. S-a izolat până la aflarea rezultatului 

Acesta a participat marțea trecută, împreună cu premierul Ludovic Orban, la misiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1 tv, și s-a aflat că jurnalistul este infectat cu coronavirus.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului şi gustului nu am şi alte simptome agresive. Am avut invitaţi mulţi la televiziune, a fost campanie electorală şi există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul şi nu poţi să îţi dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejaţi şi să respectaţi la sânge măsurile de protecţie”, a declarat moderatorul TV.

Premierul Ludovic Orban și-a anulat întâlnirile de astăzi

Silviu Mănăstire va lipsi de pe post în următoarele două săptămâni. El realizează emisiunea ”Dosar de politician”.

Și primul ministrul și-a anulat toate evenimentele trecute în agendă pentru ziua de azi, 5 octombrie.

După această întâlnire televizată, cei doi politicieni au avut și discuții, inclusiv cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cu șefii companiilor subordonate lui, dar și cu numeroși oameni din presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net