Cum își motivează Nicușor Dan decizia de a pleca din USR. Cine-i va lua locul

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan a demisionat de la conducerea partidului înființat de el, Uniunea Salvați Româniafoto: Adevărul
Nicușor Dan a demisionat de la conducerea partidului înființat de el, Uniunea Salvați Româniafoto: Adevărul

Nicușor Dan a anunțat joi, 1 iunie, că își dă demisia de la conducerea partidului pe care l-a fondat în urmă cu doi ani, Uniunea Salvați România (USR). Decizia lui vine ca urmare a faptului că ai lui colegi au vrut să se poziționeze în privința definirii familiei în Constituția României.

La doi ani de la înființarea USR, Nicușor Dan, fondatorul partidului a demisionat de la conducerea acestuia, după ce colegii lui de partid au decis să se poziţioneze împotriva definirii familiei în Constituția României. Fostul lider a declarat că este dispus să se întoarcă, dacă cei din partid vor reveni asupra deciziei.

Deputatul a anunțat printr-o conferință de presă joi, 1 iunie, de la ora 14:00 că pleacă din Uniunea Salvați România, explicând că decizia este urmarea conflictului de opinii dintre el și majoritatea colegilor din partid

”USR a fost votat şi de oameni care sprijină referendumul şi de oameni care nu-l sprijină. Este convingerea mea fermă cu USR trebuie să se adreseze şi unora şi altora. În zecile de întâlniri avute cu oameni pe care am încercat să-i conving să ni se alăture, le-am promis că în partid este loc pentru toată lumea, şi pentru progresişti, şi pentru conservatori, şi că nu va exista o decizie în contradicţie cu sentimentele lor intime, importante, identitarea. Culmea este că această reţetă a funcţionat. Am avut colegi progresişti care au lucrat foarte bine cu colegi conservatori. Decizia Biroului Naţional vine să spună că unii dintre colegi sunt colegi de mâna a doua, adică convingerile lor intime într-o chestiune importantă pentru ei vine în contradicţie cu direcţia în care partidul vrea să meargă. Pentru asta eu îmi asum că am făcut o promisiune pe care nu am putut să o ţin. Este o chestiune de onoare şi asta antrenează demisia mea din USR. Nu e nimic dramatic, este o constructie cu multi oameni. In constructia asta a aparut o majoritate care vrea sa mearga intr-o directie. Eu nu cred ca este o directie buna. Le urez succes”, a spus Nicuşor Dan, conform Adevărul.Preşedintele USR Cluj, Elek Levente, va prelua şefia interimară a Uniunii Salvaţi România după demisia lui Nicuşor Dan. Elek Levente a obţinut cel mai mare număr de voturi la congresul USR desfăşurat la Cluj Napoca între 12 şi 14 mai 2017. Levente a fost votat vicepreşedinte de 226 dintre cei 260 de delegaţi ai Congresului, obţinând un număr mai mare de voturi chiar decât Nicuşor Dan, care a fost ales preşedinte cu 173 de voturi ”pentru”. Levente este şi preşedintele USR Cluj.În privința viitorului său politic, Nicușor Dan lasă ușile deschise inclusiv pentru USR. „Eu rămân disponibil pentru politica românească, pentru USR, dacă USR, printr-un for mai înalt, își reconsideră decizia pe care a luat-o”, a spus deputatul. El a ținut să precizeze că demisia sa nu a fost „o țâfnă de moment”, ci „o decizie asumată”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net