Nicușor Constantinescu, condamnat la 8 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Sentință grea! Nicușor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, a fost condamnat joi de magistraţii Curții de Apel Galaţi la opt ani de închisoare cu executare, în dosarul finanţării ilegale a fundaţiilor Fantasio şi Thalia.

Judecătorii au menţinut pedeapsa aplicată de Tribunalul Constanţa în mai 2018. Sentința e definitivă.

Conform DNA, în 2012, Constantinescu Nicuşor Daniel, Zgabercea Cristian Bogdan, Oproiu Carmen Florentina şi Fundaţia Fantasio au constituit un grup infracţional organizat. Scopul a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul produs Unităţii Administrativ Teritoriale Constanţa este de peste 8 milioane de euro.

În prezent, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, în vârstă de 54 de ani, se află încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde execută pedepse în alte dosare, scrie adevarul.ro. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net