Nicolae Ceaușescu are blog și cont de socializare. Postează nostalgicii Epocii de Aur

niclae_ceausescu-dictator-epoca_de_aur-comunism.jpg

nicolae_ceausescu-dictator-epoca_de_aur-comunism
Nicolae Ceaușescu are blog și cont de socializare. Postează nostalgicii Epocii de Aur
FOTO: historia.ro

Mulți români se gândesc cu nostalgie la Nicolae Ceaușescu și la Epoca de Aur, cum a fost denumit comunismul în perioada dictatorului. Așa se explică apariția unui blog și unui cont de socializare în numele lui Nicolae Ceaușescu.

Nicolae Ceaușescu este prezent în memoria multor români. Unii se duc la mormântul  dictatorului în ziua de Crăciun, când a fost executat, și pe 26 ianuarie, când s-a născut Nicolae Ceaușescu.

”Conducătorul iubit” ar fi împlinit anul acesta 102 ani, dar are cont de socializare și blog ca și când ar mai fi printre noi.

Nicolae Ceaușescu are cont de socializare

”Pe 13 iulie 2010, am început această pagină de Facebook, în amintirea președintelui Republicii Socialiste România. Azi suntem aproape 90.000 de susținători ai rejudecării tristului și rușinosului proces din ziua de Crăciun '89.

Situația dezastruoasă în care se află România actuală, lipsa de bună credință și viziune a clasei politice postdecembriste, pierderea încet dar sigură a identității naționale, toate bubele noastre au ca origine evenimentele petrecute în preajma Crăciunului din 1989”, scrie administratorului contului de socializare, un român plecat din țară.

Acesta povestește că bunicul său i-a inspirat admirația față de Nicolae Ceaușescu.

Bunicul a fost un țăran sărac, cu 8 clase, care a luptat pe front în al Doilea Război Mondial. După război, s-a întors acasă și a lucrat ca acar la CFR, continuând să se ocupe și de grădină lui, primind și pensie de veteran de război. Toată viața le-a fost recunoscător comuniștilor, susținând că "l-au făcut și pe el om".

La anunțul execuției lui Nicolae Ceaușescu, bunicul a plâns, iar bunica a fost indignată că execuția s-a petrecut în ziua de Crăciun.

Administratorul contului de pe rețeaua de socializare explică că a plecat din țară, dezamăgit de clasa politică. ”Am încercat să citesc tot ce găseam despre Ceaușescu și evenimentele din decembrie 1989. Acum fix 8 ani, am creat această pagină de istorie, strângând mii de articole/materiale la subiect”, spune el și precizează că nu este comunist, dar își dorește un proces al execuției din decembrie 1989 a celor doi dictatori.

Nicolae Ceaușescu are blog

Există și un blog cu numele lui Nicolae Ceaușescu, dar titularul nu spune cine este, de fapt. A postat zeci de fotografii din viața de ”conducător iubit” a lui Nicolae Ceaușescu.

elena_ceausescu-colorata.jpg

elena_ceausescu-colorata
Elena Ceaușescu apare rujată până la urechi cu un ruj roșu aprins, iar pleoapele sunt colorate când verde, când albastru
Foto: ceausescunicolae blog

Nostim este că a încercat să coloreze multe dintre fotografiile postate, iar Elena Ceaușescu apare rujată până la urechi cu un ruj  roșu aprins, iar pleoapele sunt colorate când verde, când albastru.

Sunt zeci de postări și fotografii ale cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, din vizite de lucru, în prezența unor personalități care au vizitat România, în vacanțe.

Titularul blogului cu numele lui Nicoale Ceaușescu este la curent și cu știrile mondene și a postat fotografii și informații la zi cu vedetele din ziua de azi.

Ultima postare a fost făcută pe 20 ianuarie.

Citește și:

Poze rare cu Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie, realizate într-o vacanță în URSS!

Nicolae Ceaușescu și-a ascuns cele 9 pasiuni secrete

Loading...

Citește și

  • Ceausescu, aici vizitand o fabrica de autobuze din Brasov, in 1977, pastra nostalgia mersului cu tramvaiul, ca un om de rand, anonim

    Puţine lucruri despre viaţa personală a lui Nicolae Ceauşescu ar fi răzbătut către oamenii de rand, dacă regimul comunist n-ar fi căzut. Dar după Revoluţia din 1989 o mulţime de amănunte, unele incredibile, au fost făcute publice în cărţile, memoriile, interviurile unor oameni care i-au ştiut obiceiurile. Printre ele, faptul că și-ar fi dorit să mai meargă cu tramvaiul, ca un om obișnuit și era pasionat de filmele polițiste americane.

  • elena ceausescu nicolae ceausescu

    2019, anul care marchează oficial scurgerea a 30 de ani de la încheierea celui mai recent regim dictatorial din România, debutează sub semnul amintirilor legate de Elena Ceaușescu, soția, ultimului dictator comunist al Estului european. În fapt, amintirea ei ne va urmări pe tot parcursul anului, chiar dacă prezentul, cu întregul său alai de decizii politice, inclusiv o nouă rundă de alegeri prezidențiale, programată la finele anului, va încerca să ne seducă în egală măsură, cel puțin, cu trecutul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1