Nici cu 50 de bani nu-și lasă mașina în parcarea Străulești

5-1-3col.jpg

Parcarea Străuleşti stă goală

Ne plângem că nu avem parcări, dar atunci când se construiesc nu le folosim. Parcarea de la Străuleşti, aflată la marginea Capitalei, stă goală. Nimeni nu-şi lasă maşina aici, deşi preţul a fost redus la 50 de bani pe oră.

Pe 12 noiembrie 2018, Terminalul Multimodal Străuleşti a fost inaugurat de către şefii Metrorex. Acesta are o parcare subterană, dar şi conexiune cu metroul şi reţeaua de autobuze, tramvaie şi taxi. A fost gândită tocmai pentru ca aceia care locuiesc în Mogoşoaia sau Buftea să-şi lase maşina aici şi să-şi contine drumul până la serviciu cu mijloacele de transport în comun ca să nu mai blocheze Capitala.

5-2-3col.jpg

Şoferii care-şi continuă drumul cu metroul îşi lasă maşinile pe trotuare

 

De atunci au trecut aproape trei luni şi doar doi-trei şoferi parchează peste zi. Ca să atragă clienţii, pe 30 ianuarie autorităţile au redus la jumătate tariful: de la 1 leu la 50 de bani. Dar iată că nici aşa nu este folosită. Reporterii Click! au fost pe 8 februarie în zonă şi au observat că maşini parcate existau, dar pe trotuarele din faţa terminalului. ”Nu dau nici un leu la stat, să ne lase să parcăm gratuit sau pe baza cartelei de metrou”, ne-a spus supărat un şofer. La liber nu se va parca niciodată, spun pe de altă parte cei din conducerea Metrorex, care au explicat că e nevoie să acopere costurile construcţiei. Terminalul multimodal se ridică pe trei etaje şi are în alcătuirea sa un parcaj pentru 660 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călători şi autogară cu 11 locuri de parcare. 

Loading...