Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Toți ascultăm agentul de circulație, așa trebuie să ascultăm specialiștii!"

Ultima actualizare:

    Neurochirurgul Vlad CiureaFoto: Digi24
Neurochirurgul Vlad CiureaFoto: Digi24

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre pandemia de Covid-19 și despre cum este ea înțeleasă de români, într-un interviu acordat lui Cosmin Prelipceanu, la Digi24. Medicul i-a îndemnat pe oameni să asculte de specialiști și să poarte mască.

Mulți români refuză să poarte mască, chiar dacă numărul cazurilor noi de Covid-19 crește alarmant, iar sistemul medical este pus sub o presiune greu de imaginat. Neurochirugul Vlad Ciurea crede că este și o problemă de comunicare la mijloc.

"N-am obișnuit toată ziua să am mască!"

"Cred că aici este un defect de explicare. În primul rând, toți, cum ascultăm agentul de circulație, așa și noi, ascultăm specialiștii. Ce spun specialiștii în boli infecțioase? Specialistul spune, în afară de igienă, purtați mască! Pentru dumneavoastră, ca să vă protejați, și în al doilea rând ca să nu expectorați pe cel dinaintea dumneavoastră. Eu așa sunt de obișnuit cu masca încât aici nu știam cum să fac să-mi pun. M-am obișnuit toată ziua să am mască. Nu e nimic grav în problema aceasta, nu ca frumusețe... vă dați seama ce mijloc simplu, simplu de protecție! Cățelul ăla pe care îl ducem în parc și spune 'Puneți-i botniță' că e pericol, nu? Îi pui botnița repede, dar nu cumva comentezi. Cuțu-cuțu, trebuie să-i pui botniță, că e rău, dar omul? La ăla respectă, îl vaccinăm, dar pe om nu!", a declarat doctorul.

Legat de faptul că mulți asociază masca unei botnițe, medicul a declarat următoarele: "Să trecem de COVID și scoatem botnița! E temporară! Și atunci devenim liberi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net