Nelu Tătaru: „Ne-am înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID”

Ultima actualizare:

    Vaccinul împotriva Covid-19 se află în fazele finale 2/3 ale studiului clinicfoto: Shutterstock
Vaccinul împotriva Covid-19 se află în fazele finale 2/3 ale studiului clinicfoto: Shutterstock

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a declarat că, în urma discuțiilor purtate în ultima perioadă, România a fost inclusă în sistemul european pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

„Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (n.r. miercuri, 17 iunie) vom avea discuțiile și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde există orice demers științific pentru această pandemie”, a decarat Nelu Tătaru pentru Digi 24.

Întrebat despre stadiul unui eventual vaccin anti-COVID la Cantacuzino, ministrul a spus că la Cantacuzino este vorba de studii. „Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare și... se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui  vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem și noi prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a punctat ministrul sănătății.

Țări precum Franţa, Germania şi Italia au încheiat deja cu compania Astrazeneca un contract pentru furnizarea a 400 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. De asemenea, premierul bulgar Boiko Borisov i-a cerut ministrului sănătăţii să facă demersurile necesare pentru ca și Bulgaria să se alăture unei eventuale iniţiative europene privind obţinerea unui vaccin, a informat Mediafax. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net