Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Patru zile cu peste 300 de cazuri. Sper să nu fie un al doilea val”

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru a vorbit despre numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultima perioadăFoto: Arhivă Click
Nelu Tătaru a vorbit despre numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultima perioadăFoto: Arhivă Click

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre numărul mare de noi infectări cu COVID-19, și a explicat că speră ca acest lucru să nu însemne că în curând ne vom confrunta cu un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru mai „speră să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o altă măsură de relaxare”, relatează News.ro.Acesta a analizat numărul în creştere de cazuri de COVID-19 şi a subliniat că nu trebuie să acţioneze doar autorităţie, ci şi populaţia.

Nelu Tătaru speră că nu va exista un al doilea val al pandemiei de COVID-19

„Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioadă de relaxare, să revenim ca număr de cazuri într-un context în scădere.

Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a spus acesta.

Ministrul sănătăţii aminteşte că nu s-a terminat partea ascendentă, iar spitalele au tendinţa de suprapopulare. „E nevoie de multă colaborare între spitale Covid și spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă.

Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o altă măsură de relaxare, iar la 15 iulie-începutul lunii august să avem o viaţă cvasinormală, dar depinde numai de noi.

Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamnă-iarnă. Totul depinde de noi”, a mai declarat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, asta după ce, în ultimele 24 de ore, România a înregistrat alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net