Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: “Până la 1 iunie ne aşteptăm la 10.000 de cazuri de Coronavirus”

nelu-tataru.jpg

Ministrul Sanatatii,Nelu Tătaru, în conferinta de presa- portret
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că cele mai multe decese erau din cauza comorbiditaților
foto: arhiva personala

Numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 va exploda în următoarele luni. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că vom ajunge la o cifră record de 10.000 de infectări, urmând cu a doua jumătate a lunii mai, să vedem o scădere progresivă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, estimează că, până la 1 iunie, România va ajunge la 10.000 de cazuri de Coronavirus, iar odată cu a doua jumătate a lunii mai se aşteaptă la o scădere progresivă a numărului de cazuri noi. ”Este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, spune Ministrul Sănătăţii.

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după  1 iunie să mergem până în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3. Acesta a spus că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurulor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.

România are în prezent 3.864 de cazuri de coronavirus şi 148 de decese.

 

Citește și:

 

Cine este Nelu Tătaru, noul ministrul al Sănătății din România

Suceava e închisă! 9 lucruri pe care trebuie să le știe toți sucevenii

 

Loading...

Citește și