Nelu Tătaru dezvăluie că peste 770 de elevi au fost testați pozitiv în ultima săptămână

elevi-la-scoala-cu-masca.jpg

elevi la scoala
Peste 700 de elevi au fost infectați cu noul virus în ultima săptămână
Sursă foto: Shutterstock

Peste 770 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultima săptămână, cei mai mulți având între 10 și 19 ani, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul a făcut un bilanț al lunii septembrie și susține că a fost una dificil de gestionat.

Nelu Tătaru a afirmat, joi seara, că luna septembrie a fost "destul de grea", cu deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală și alegerile locale. În acest context, el a precizat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Peste 700 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână

"Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre, în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. (...)Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul unei intervenții telefonice. 

România a înregistrat peste 2000 de cazuri noi de îmbolnăvire, în 24 de ore 

Alte 2.086 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 129.658, potrivit datelor raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Joi, 1 ocotmbrie, a fost pentru a doua zi la rând când numărul de noi îmbolnăviri a trecut de 2.000.

Loading...
 
 

Citește și