Nelu Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos
Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos

Vești îngrijorătoare, după ce România a depășit 1.000 de cazuri noi de coronavirus. Ministrul Nelu Tătaru a transmis, joi seara, un avertisment dur.

 România ar putea ajunge în situația disperată în care s-au aflat Italia si Spania, susține acesta.  În plus, starea de urgență poate reveni.

„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență! Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania” , a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Nelu Tătaru: "Trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni!"

Ministrul a explicat că situația, chiar dacă pare gravă, nu este scăpată de sub control, dar că este o problemă. În opinia acestuia, vina pentru cifrele pe care le vedem zilele acestea o au oamenii care nu respectă regulile.

„În opinia mea, situația nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele și săptămânile, chiar lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia. Suntem în acel moment în care ne uitam spre vamă ce va veni de sărbătorile pascale.

Cam asta se întâmplă și astăzi, numai că astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în aceste patru luni luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli.

Suntem într-un moment în care avem de asigurat o capacitate de diagnostic și tratament a celor care sunt pozitivi și trăiesc boala, precum și un moment în care tot ce ar trebui să însemne direcție de sănătate publică să facă anchete epidemiologice, să identifice, să izoleze sau să carantineze, pentru ca boala să se desfășoare într-un cerc închis, pentru a avea o transmitere comunitară din ce în ce mai mică”, a explicat ministrul sănătății.

Citește și

Când revenim la Starea de Urgență. Nelu Tătaru: „Condiția e să avem 10.000 de infectări în 3-4 zile”

Satul Cartojani, în carantină: «Peste 1.000 de oameni merg la muncă. Ce o să facem acum?»

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net