Ne pregătim de iarnă grea? Guvernul a mărit stocurile de combustibili

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se pare că vor avea o iarnă lungă și grea. Guvernul a alocat mai multe resurse pentru pregătirea necesarului de energie electrică și termică.

Guvernul a aprobat miercuri, 11 octombrie, Programul de iarnă în domeniul energetic. Acesta se adresează tuturor producătorilor de energie electrică și termică și se aplică în perioada 15 noiembrie 2017 – 31 martie 2018.

Practic, a fost stabilit nivelul stocurilor de combustibili în vederea producerii de energie pe care producătorii trebuie să îl asigure până la 15 noiembrie, dar și necesarul de volum de apă din lacurile de acumulare, a anunțat Guvernul.

La estimarea nivelului stocurilor de combustibili, au stat prognozele realizate de Comisia Naţională de Prognoză şi Dispecerul Energetic Naţional, precum și cele ale Administrației Nationale de Meteorologie și ale Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.

Astfel, după analiza tuturor informațiilor livrate de aceste instituții, a fost luată în calcul pentru iarna 2017-2018 o creștere medie a consumului de energie electrică de 1,1% faţă de Programul de iarnă anterior (2016-2017).

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net