Ne luăm viața înapoi de la sfârșitul lunii. Nelu Tătaru: ”Ar trebui să ne obișnuim cu persistența acestui virus un an sau doi”

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Nu vom scăpa prea curând de coronavirusul care ne dă mari bătăi de cap, dar ne vom obișnui să trăim cu el. Ne luăm viața înapoi de la sfârșitul lunii, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătatru, spune că va acest virus va mai persista un an sau doi, dar va ajunge ca și gripa sezonieră.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost ieri, 30 iunie, la TVR, unde a vorbit despre situația coronavirusului la nivel național.

”Suntem de două săptămâni într-o creştere a numărului de cazuri, dar le putem gestiona. Ar trebui totuși ca cei care şi-au asumat măsuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătății, să le și respecte. Recomand în continuare prudență, precauție, reguli de igienă, distanțare fizică, purtarea măștii în spații închise sau în mijloacele de transport în comun. Avem prezență în Primiri Urgențe. Avem orașe și spitale care au terapiile intensive pline și trebuie să transferăm în altă parte. Mă repet, cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a spus Nelu Tătaru.

Demnitarul a vorbit și despre faptul că în curând ee luăm viața înapoi, dar cu anumite limite.

„La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august trebuie să ne aşteptăm la o viaţă cvasinormală. Spun cvasinormală în contextul în care va trebui să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri cum le vedem la gripa sezonieră. Dar, ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli”, a adăugat Tătaru.

Celor care nu cred în exista acestui virus, ministrul Sănătății le recomandă să treacă prin spitale sau pe la Unitățile de Primire Urgențe. 

”Atunci, vor vedea, într-adevăr, că acest virus există, că există boala, că există și forme grave sau severe, că se poate muri și la 30-35 de ani. Și, atunci, nu știu dacă își vor mai permite, cei care încurajează această stare de incertitudine, să păstreze același mesaj”, a afirmat ministrul, care a ținut să precizeze că totul a decurs normal înainte să înceapă perioadele de relaxare.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/spitalizare-record-o-femeie-bolnava-de-coronavirus-fost-externata-dupa-60-de-zile

https://www.click.ro/news/national/asimtomaticii-transmit-virusul-alexandru-rafila-cunosc-cazuri-care-s-au-imbolnavit-de

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net