Ne-a lovit în plin iarna. Pe Litoral sunt zero grade

Ultima actualizare:

    Vrancea
Vrancea

Frigul şi vântul rece ne-au lovit mai devreme decât ne-am fi aşteptat. Valul de iarnă a coborât din nordul Rusiei, iar din Marea Neagră au venit precipitaţiile care au afectat jumătatea de est a ţării. În acest weekend, va fi vreme rea cam peste toată România.

Temperaturile au luat-o la vale, brusc. După ce toamna ne obişnuise cu temperaturi peste cele normale, iar noiembrie a debutat cu peste 20 de grade la orele amiezii, iată că în numai câteva zile mercurul din termometre a scăzut spre zero grade. Vineri, la orele prânzului, erau chiar zero grade la Tulcea şi Sulina, în Deltă, dar din pricina vântului senzaţia de frig era ca la minus 3 grade. La Constanţa şi Mangalia, la ora 14.00, se înregistra 1 grad. În timpul nopţii, temperaturile au coborât la minus 11 grade pe Ceahlău, la minus 10 grade la Vârful Omu.

Drumarii din judeţul Braşov au intervenit, joi seară, cu zeci de tone de sare pe DN 1 şi DN 1 A, pentru a oferi condiţii sigure de trafic, iar în depozitele din judeţ sunt pregătite circa şase mii de tone de material antiderapant. A nins la Predeal şi între Săcele şi Cheia, iar în alte zone din judeţ a plouat slab. S-au adunat 22 cm de zăpadă pe Vârful Toaca din Ceahlău, 10 cm pe Vârful Omu, 6 cm la Bâlea Lac şi 4 cm la Predeal. A nins şi în centrul ţării, iar în judeţele Covasna şi Vrancea stratul de zăpadă este de 2-4 cm.

Meteorologii au emis două avertizări de ”cod galben” de vânt: pentru judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Călăraşi, unde viteza vântului poate depăşi 60 km/h, şi pentru judeţele Tulcea şi Constanţa unde rafalele vor fi de 55 -60 km/h.

În Capitală va fi lapoviţă luni

ANM mai anunţă pentru sâmbătă, de la ora 8.00, până mâine, ora 8.00, că vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatură maximă de 2-3 grade şi minima în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi noros şi trecător vor fi posibile fulguieli. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteo, ANM va actualiza prognozele. Şi în Capitală va fi mult mai frig decât ar fi normal la această dată: sâmbătă sunt prognozate 2 grade la prânz şi ninsoare slabă, duminică vor fi cel mult 3 grade. Luni vor fi precipitaţii mixte, lapoviţă şi ninsoare, marţi şi miercuri vor fi ploi mai serioase. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net