Ne costă 3,5 milioane € să stăm cu şantierele în drum

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Adio, metrou în Drumul Taberei! Lucrările au fost oprite de tot, iar şantierele au intrat în conservare. Mai grav este faptul că toată operaţiunea costă 3,5 milioane de euro pe lună, bani plătiţi din bugetul statului.

De la Ceauşescu încoace, nimeni nu a mai fost capabil să construiască vreo reţea de metrou în Bucureşti. Autorităţile au reuşit cel mult să finalizeze nişte lucrări deja începute de fostul dictator. În 2011, guvernanţii ne-au surprins plăcut când au anunţat demararea lucrărilor la o nouă magistrală de metrou: M5, care urma să lege Centrul Capitalei de cartierul Drumul Taberei.

simeon stalpnicul png

După nici doi ani, totul s-a dus de râpă, iar lucrările au fost oprite. Totul, din lipsă de bani. Chiar şi aşa, în condiţiile în care vom sta mult şi bine cu şantierele în drum, statul este obligat să plătească pentru conservarea lor nu mai puţin de 3,5 milioane de euro pe lună, anunţă pro tv. "Era de ajuns să dublăm suma şi şantierul putea lucra o lună din aceşti bani", a explicat Dan Trifu, consultant pentru constructorul metroului din Drumul Taberei.

În plus, cele două „cârtiţe" uriaşe, care ar fi trebuit să sape deja de o lună în subteran şi să ajungă de la Academia Militară la Orizont au fost şi ele trase pe dreapta. Asta în condiţiile în care au costat, împreună, 30 de milioane de euro. Dacă Guvernul nu ar fi oprit finanţarea Magistralei 5, lucrările ar fi fost gata în 2015, aşa... la Sfântul Aşteaptă.

Şi Pasajul Mihai Bravu a intrat în conservare

O altă lucrare abandonată este Pasajul Mihai Bravu. De mai bine de şase luni, muncitorii şi-au luat catrafusele şi au plecat, după ce firma la care lucrau, Romstrade, a intrat în faliment. Contractul cu Primăria Capitalei a fost reziliat, astfel că şantierul a intrat în conservare.

Astfel, Municipalitatea plăteşte 15.000 de euro pentru verificarea lucrărilor făcute de firma lui Nelu Iordache, dar şi pentru conservarea lucrărilor făcute până în prezent, anunţă b365.ro. Primarul general Sorin Oprescu a declarat că va scoate din nou la licitaţie acest pasaj, lucrările urmând să reînceapă abia la vară.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net