Ne-am săturat să băgăm capul prin geam! Ministrul Muncii vrea modernizarea ghișeelor

Ultima actualizare:
IPJ Ilfov - Poliţiştii lucrează tot  prin geamuri, atunci  când decid să le deschidă
IPJ Ilfov - Poliţiştii lucrează tot prin geamuri, atunci când decid să le deschidă

”A venit momentul să spargem zidurile de la casele de pensii”. Este afirmaţia făcută de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în urmă cu câteva zile. Nu mai vrea ca pensionarii să se cocoşeze în faţa micilor gemuleţe ca să vadă funcţionarul. Dar problema nu e doar aici, ci în toate instituţiile statului care lucrează cu publicul.

Vrei să plăteşti taxe şi impozite locale? Doar la vechile ghişee o poţi face. Abia reuşeşti să-i vezi capul lucrătorului baricadat. La fel se întâmplă la administraţiile financiare ale ANAF, dar şi la Poliţie. Reporterii Click! au fost ieri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov.

Administraţia Fianciară sector 1 - Şi aici cetăţenii  sunt serviţi la geam
Administraţia Fianciară sector 1 - Şi aici cetăţenii sunt serviţi la geam

Era ora 12.30, oamenii aşteptau, în picioare, pe culoar, sau dădeau ture pe afară ca cineva să deschidă unul dintre geamurile termopan. Unii voiau să-şi scoată cazierul judiciar, alţii să-şi ridice permisul sau talonul maşinii. ”Cică sunt în pauză de masă până la ora 13.00”, ne-a spus un cetăţean plictisit, care stătea sprijinit de zid.

Paşapoarte Plaza România - Locaţia este una modernă, dar  bariera din sticlă nu a dispărut
Paşapoarte Plaza România - Locaţia este una modernă, dar bariera din sticlă nu a dispărut

Nici ghişeele de la mall n-au scăpat de geamuri

De partea cealaltă nu se vedea nimic, se auzeau doar râsete şi discuţii animate. Geamurile erau acoperite cu hârtii, draperii ca nu cumva cetăţeanul să pătrundă cu privirea în intimitatea poliţiştilor de la locul de muncă. Biletele la tren le cumperi printr-un minuscul gemuleţ cu o casetă prin care bagi banii şi primeşti înapoi ce ai cerut.

La casele CFR - Angajatele vorbesc  cu clienţii prin  microfon ca să se audă
La casele CFR - Angajatele vorbesc cu clienţii prin microfon ca să se audă

Chiar dacă Serviciile de Paşapoarte s-au modernizat şi s-au mutat în mall-uri, nici aici nu s-a renunţat la geamuri. Este adevărat că sunt mari, dar tot există această barieră între angajatul statului şi persoana venită să-şi depună actele sau să-şi ridice documentul. Din spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru, contribuabilul ar trebui să stea pe scaun, la fel ca şi bugetarul, faţă în faţă la un birou. Exact ca într-o bancă. 

În ziarul de ieri, v-am  prezentat iniţiativa  ministrului Muncii
În ziarul de ieri, v-am prezentat iniţiativa ministrului Muncii

„A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetăţenii de serviciile de calitate pe care le merită. Încep cu o casă de pensii din Bucureşti. Extindem în ţară. La casele de pensii la care am mers, din nou, mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informaţii printr-o uşiţă sau fereastră dincolo de care angajatul statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea şi angajatul şi pensionarul pe câte un scaun?


    În ziarul de ieri, v-am  prezentat iniţiativa  ministrului Muncii
În ziarul de ieri, v-am prezentat iniţiativa ministrului Muncii

Aici vin oameni în vârstă, mulţi în baston, oameni care aşteaptă în picioare să le vină rândul. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul aşezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are. Pensionarii şi angajaţii statului se respectă între ei”, a scris demnitarul, pe 10 ianuarie, pe pagina sa de Facebook.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net