Nava Queen Hind, readusă la cheu, după trei luni. 180 de oi au fost salvate

animal_society-oi-midia.jpg

180 de oi au fost salvata de pe nava Queen Hind
Sursă foto: Animal Society

Nava încărcată cu peste 14.000 de oi care s-a scufundat, la sfârşitul lunii noiembrie, în Portul Midia, a fost adusă la ţărm, marţi seara, 25 februarie, urmând să înceapă operaţiunea de ecarisaj.

Potrivit reprezentanţilor firmei care a realizat ranfluarea navei, macaraua plutitoare care a adus epava pe linia de plutire a eliberat-o treptat din strânsură, iar apoi şase remorchere au preluat-o şi au dus-o la cheu, operaţiunea încheindu-se marţi seara. 

În zilele următoare, reprezentanţii aceleiaşi firme vor începe operaţiunea de ecarisaj, toată încărcătura de pe navă urmând să fie urcată în containere speciale şi transportată la un incinerator în judeţul Tulcea, pentru a fi distrusă.

180 de oi au fost salvate 

queen-hind.jpg

nava queen hind
Nava Queen Hind

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, evenimentul având loc în 24 noiembrie 2019.
Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. De asemenea, timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi. Dintre acestea, 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii. Celelalte din cele 250 salvate iniţial au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.
Loading...

Citește și