Năstase s-a împuşcat ca să scape de puşcărie

Ultima actualizare:

    A fost dus azi-noapte la Floreasca
A fost dus azi-noapte la Floreasca

A fost premierul României, între anii 2000 şi 2004, a fost la un pas să devină preşedintele României, tot în 2004. Acum, va ajunge la puşcărie. Adrian Năstase a fost condamnat ieri seară, definitiv, la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Miercuri, 20 iunie 2012, ora 18.43. Justiţia din România stabileşte o premieră pentru ţara noastră: un fost prim-ministru este condamnat definitiv la închisoare. Adrian Năstase va petrece următorii doi ani după gratii.

Cei cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au judecat recursul în cazul dosarului "Trofeul calităţii", l-au găsit vinovat, în unanimitate. În acest dosar, fostul premier a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Vila din str. Zambaccian e plină de tablouri şi  obiecte de artă

simeon stalpnicul png

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în 20 ianuarie 2009, pe Adrian Năstase, în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii".

Acesta a fost acuzat de DNA că, în 2004, a camuflat strângerea de fonduri pentru campania sa electorală prin iniţierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calităţii în construcţii" a fost organizată de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), iar taxele de participare încasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiaţii familiei Năstase.

Andrei Năstase a ajuns la casa tatălui

simeon stalpnicul png

De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firmă care a prestat diverse servicii în campania prezidenţială a liderului social-democrat. Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, funcţie în care a fost numită ca urmare a relaţiilor pe care le avea în PSD, au susţinut anchetatorii.

Doi poliţişti în civil au venit să-l ridice pe fostul premier

simeon stalpnicul png

Primul termen în acest proces a fost 25 februarie 2009, dar cercetarea judecătorească a debutat în 3 noiembrie. Primul verdict s-a pronunţat la 30 ianuarie 2012, când completul de trei judecători, l-a găsit vinovat pe Adrian Năstase şi l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Apărarea a contestat decizia majoritară de condamnare a inculpaţilor din acest dosar, în vreme ce acuzarea a făcut recurs pentru a cere o pedeapsă mai mare pentru fostul premier. Recursul a fost judecat de un complet de cinci judecători, prezidat chiar de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Tot ieri, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Marina Popovici - 5 ani de închisoare cu executare, Bogdan Popovici - 6 ani de închisoare cu executare, Irina Jianu - 6 ani de închisoare cu executare, Diana Gasparovici - 5 ani de închisoare cu executare.

Năstase, pe targă după ce s-ar fi împuşcat în gât

simeon stalpnicul png

După verdictul de ieri a început vânzoleala la vila din Zambaccian. Fiii lui Năstase au venit pe rând să-şi vadă tatăl. în jurul orei 23.00, doi poliţişti îmbrăcaţi în civil au venit să-i înmâneze mandatul şi să-l conducă în arest.

Reprezentanţii Poliţiei au afirmat că nu au luat legătura cu Adrian Năstase înainte de a veni la locuinţa acestuia. Oamenii legii au precizat că nu ştiu dacă Năstase e în imobil. Cei doi au sunat insistent la interfon, precizând că sunt de la Poliţie, iar după câteva minute le-a deschis poarta fiul cel mare al fostului premier. La scurt timp a ajuns şi o ambulanţă, care a ieşit la ora 23,40 cu fostul premier pe targă. Se pare ca Năstase n-a făcut faţă şocului arestării. Surse afirmă că el ar fi încercat să se împuşte la vederea politiştilor şi s-ar fi împuşcat în gât. El a fost dus la Spitalul Floreasca.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net