A născut patru dintr-un foc! Acum i-a creştinat

Ultima actualizare:

    Cei patru copilaşi au primit duminică Sfânta Taină a Botezului
Cei patru copilaşi au primit duminică Sfânta Taină a Botezului

Slujbă specială în satul Buda! Cei patru bebeluşi ai familiei Cozma, născuţi în august la Spitalul Municipal Paşcani, au fost botezaţi duminică de un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Constantin şi Irina Cozma, părinţii cvadrupleţilor, mai au patru copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani.

Fericire în familia Cozma! „Părintele mitropolit Teofan ne-a botezat ieri cei patru bebeluşi, la biserica din sat”, povesteşte, bucuros, Constantin Cozma, capul familiei.

“Toate pregătirile pentru slujba de botez au fost făcute de părintele protopop de la Paşcani. Copiii sunt acasă, cu noi, de trei săptămâni, de când au fost externaţi. Bebeluşii sunt foarte bine, sănătoşi şi voioşi”, adaugă tatăl.

Irina Cozma (29 de ani), a născut două fete şi doi băieţi pe 10 august, la Spitalul Municipal Paşcani, în a 32-a săptămână de sarcină. A fost o surpriză, întrucât mama cvadrupleţilor se ştia însărcinată cu gemeni.

„Am fost la câteva controale şi medicii mi-au spus că am gemeni. La spital însă, după ce am născut doi copii, au mai venit încă doi. Când l-am sunat pe soţul meu, la Bucureşti, ca să-i spun vestea, nu i-a venit să creadă. «Doamne, cum este posibil», a zis el, apoi şi-a făcut cruce. Copiii sunt bine, sănătoşi“, spune, entuziasmată, mama copiilor.

Cvadrupleţii au fost spitalizaţi aproape două luni, în mai multe clinici de profil. Cea mai lungă perioadă au stat în Secţia de Recuperare Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Evoluţia a fost favorabilă, astfel că bebeluşii au fost externaţi la începutul lunii octombrie. 


    Locuinţa în care trăiesc 12 suflete a fost renovată de Primăria Lespezi
Locuinţa în care trăiesc 12 suflete a fost renovată de Primăria Lespezi

Preotul ieşean Dan Damaschin a sărit imediat în ajutorul familiei Cozma, sprijinit de câteva persoane cu suflet mare, astfel că părinţii şi bebeluşii au plecat acasă cu toate cele necesare. Oamenii le-au donat alimente, scutece şi îmbrăcăminte, promiţând să-i sprijine ori de câte ori au nevoie.

„Am făcut un apel pentru electrocasnice şi am reuşit, cu ajutorul credincioşilor şi al mitropoliei, să acoperim şi această nevoie. Am găsit prin colaborarea cu Primăria Lespezi şi o femeie care să sprijine familia cu îngrijirea zilnică a copiilor. Acum, cred că bebeluşilor le-ar fi necesar mobilier în fiecare cameră, adaptat, desigur, nevoilor”, explică părintele Dan Damaschin. 

Click! spune

Primăria Lespezi n-a stat cu mâinile-n sân şi a renovat casa familiei numeroase. În afara celor opt copii, Constantin şi Irina Cozma au grijă şi de doi nepoţi, rămaşi singuri după ce mama a plecat la muncă, în străinătate. 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net