N-a plătit televizorul şi l-a "ars" judecătorul

Ultima actualizare:

    Reprezentanţii  magazinului Euronics  au fost înşelaţi de român Foto: Euronics.de
Reprezentanţii magazinului Euronics au fost înşelaţi de român Foto: Euronics.de

Sancţiuni severe! Un bărbat din Huşi (Vaslui) a aflat pe pielea lui ce înseamnă să nu respecţi un contract în Occident. El a primit o amendă drastică din partea autorităţilor germane, după ce a “uitat” să plătească ratele la televizorul şi laptopul cumpărate de la un magazin de electrocasnice din Tuttlingen.

Îl ustură la buzunar! Autorităţile judiciare din Germania au solicitat Ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare pentru recunoaşterea şi executarea de către autorităţile române a unei sancţiuni dispuse pe teritoriul german împotriva unui cetăţean român, Manole Iulian Valeriu (39 ani). În solicitarea înaintată Judecătoriei Huşi, în a cărei rază locuieşte cetăţeanul vizat, se arată că autorităţile din Amtsgericht Tuttlingen au dispus împotriva lui Iulian Manole aplicarea unei amenzi în valoare de 5.470 de euro, hotărâre definitivă din decembrie 2016. Autorităţile germane au stabilit că vasluianul, aflat la muncă în Germania, i-a înşelat pe reprezentanţii unui cunoscut magazin de electrocasnice. El a achiziţionat produse în rate, pe care ulterior a refuzat să le mai plătească, scrie adevarul.ro.  

Pe 7 martie 2016, individul din Huşi a intrat în magazinul Euronics XXL Mega Company din Tuttlingen, unde a anunţat că doreşte să achiziţioneze un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook. ”Faţă se vânzătorul consultant, condamnatul a pretins că ar dori să încheie un contract de împrumut pentru finanţarea preţului de cumpărare”, se arată în hotărârea transmisă instanţei din Huşi. “După rezolvarea formalităţilor de solicitare a contractului de împrumut, el a distras atenţia vânzătorului consultant, în timp ce un complice necunoscut a sustras documentele necesare finanţării, astfel încât, conform intenţiei condamnatului, nu a putut fi realizat contractul de împrumut. În schimb, i s-a permis în urma înşelăciunii să ia marfa cu el fără să o plătească. Conform intenţiei iniţiale, condamnatul a rămas şi ulterior dator cu plata mărfii”, se mai menţionează în document. 

Practic, bărbatul din judeţul Vaslui şi-a luat angajamentul că va achita ratele, însă după ce a plătit 400 de euro din totalul datorat (în jur de 3.000 de euro), s-a făcut nevăzut şi nu şi-a mai onorat obligaţiile.  După analizarea documentaţiei înaintate de autorităţile din Germania, judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, obligarea bărbatului din Huşi la plata amenzii de 5.470 de euro, adică 23.829 de lei.  

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net