N-au reuşit să salveze un om din apele învolburate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au crezut că vine sfârşitul lumii! O rupere de nori, care s-a produs luni pe raza localităţilor Pardoşi şi Valea Salciei din Buzău, i-a îngrozit pe oameni. Apele au invadat mai multe gospodării, un bătrân a murit, iar vântul a smuls copacii din rădăcini.

Buzău. Oamenii sunt îngroziţi, după ce vijeliile şi ploile grele i-au lăsat fără munca de-o viaţă. În doar o oră, pârâurile Slănic şi Câlnău s-au învolburat, au ieşit din matcă şi au ras totul în calea lor.

Mai multe poduri au fost luate, la propriu, de viitură, animalele au fost înghiţite de ape, zeci de drumuri comunale s-au surpat şi mai multe gospodării au fost distruse.

Localnicii le-au arătat  pompierilor unde l-au văzut ultima oară pe vecinul lor

simeon stalpnicul png

La Murgeşti, un bărbat de 64 de ani a murit, după ce a fost luat de apele Câlnăului. Costică Gheorghe a fost surprins de viitură, în timp ce încerca să îşi mute animalele de pe malul apei.

"L-a surprins torentul, care a venit de la Pardoşi şi Valea Salciei. Iniţial, a reuşit să se agaţe de nişte sălcii, dar n-a rezistat mult. Ţipa să-l salvăm, dar n-am putut să facem nimic, pentru că apa avea peste şase metri", a declarat primarul comunei Murgeşti, Ionel Negraru.

Vrancea. Localnicii din satele Peste Gârlă, Răchitaşu, Fetig şi Hotaru sunt izolaţi de 48 de ore, după ce DN 2 M, drumul ce face legătura cu municipiul Focşani, s-a surpat luni din cauza precipitaţiilor de 67,5 l /mp care au căzut luni noaptea.

Gorj. În doar câteva minute, 30 de hectare de pădure din Parcul Naţional Valea Sohodolului au fost puse la pământ. Autorităţile se tem, acum, de ce-i mai rău. Copacii au ajuns în râul Sohodol, iar o viitură ar face ravagii în satele din împrejurimi.

De mâine, revine vremea frumoasă

Meteorologii spun că, şi astăzi, vom mai avea parte de ploi, mai ales în nord, est şi la munte. Maximele se menţin sub 30 de grade în aceste zone, în timp ce aerul mai cald domină sud-estul ţării, iar maximele ajung până la 33 de grade aici.

În Capitală temperatura urcă la 31 - 32 de grade. Mâine, ploile îşi restrâng aria de manifestare. Soarele predomină pe cer şi abia după-amiază se strâng nori negri, de furtună, doar pe la munte şi în nordul ţării.

Pauza de ploi nu ţine prea mult, pentru că în noaptea de mâine spre poimâine se strică vremea din nou, în vest şi în sud-vest. Maximele de mâine se vor situa între 26 şi 33 de grade. În Bucureşti, va fi vreme frumoasă şi călduroasă mâine, cu o maximă de 33 de grade.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net