N-ai primit recenzorul? Amenzile vin din 10 noiembrie!

Ultima actualizare:

Gata cu Recensământul! Luni a fost ultima zi în care recenzorii puteau să vă bată la uşă.

Ce se întâmplă însă cu cei care n-au fost «deranjaţi» de nici un trimis al primăriilor? Nimic. Ei nu vor apărea în datele ce vor fi centralizate. Nu mai pot completa formularele nici online, nici direct la primării.

Dar nici nu vor primi amenzi. Singurii care vor fi amendaţi sunt cei care au refuzat să completeze formularele sau să prezinte Codul Numeric Personal.

„Până la centralizarea tuturor datelor, care nu se va întâmpla mai devreme de 9-10 noiembrie, nu vom şti exact cine a refuzat şi cine nu a refuzat să completeze formularele. Abia după vom da amenzi", ne-a spus Dalia Stegăruş, responsabil de recensămânul populaţiei în sectorul 2 al Capitalei.

Conform Hotărârii de Guvern privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului 2011, sancţiunile, care sunt cuprinse între 1.500 şi 4.000 de lei, vor fi aplicate de persoanele împuternicite de prefect, primar sau de Comisia centrală pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor.

Bucureşteanca Tabita Lang, de 89 de ani, din bd. Lacul Tei, este una dintre cei care au aşteptat în van să primească recenzorul.

"Am stat acasă în fiecare zi, iar în weekend nici la pâine nu m-am dus. Stau la parter şi am tot ieşit, doar, doar, vine recenzorul", ne-a spus dezamăgită pensionara Tabita Lang, din Bd. Lacul Tei, din Capitală.

Din datele furnizate ieri, după încheierea Recensă­­mân­­tu­­lui, reiese că suntem 19.599.506 cetăţeni, la care se adaugă cei care s-au au-torecenzat, cei care locuiesc la comun (de exemplu, studenţii), angajaţii MAE, MAI şi MApN, dar şi cei care sunt plecaţi din ţară.

V-aţi făcut că munciţi de 46 milioane €!

46 de milioane de euro a costat Recensământul populaţiei şi locuinţelor, dar gafele au curs cu nemiluita:

 "La mine au venit în primele zile şi am dat toate datele, inclusiv CNP. Peste o săptămână, m-am trezit cu alţii. Mi-au spus că primul recenzor dispăruse cu chestionare cu tot", ne-a informat un cititor din sectorul 6.

 "La noi, recenzor era o vecină de scară, iar locatarii au refuzat să îi dea informaţiile. Ne-am dus la primărie să ne înregistreze", ne-a spus o cititoare din Ploieşti.

Cea mai ciudată situaţie este în Capitală, unde luni dimineaţă fuseseră recenzate 1,665 milioane de persoane, iar seara scăzuse la 1,628 de milioane!

În schimb, INS informează că în aceleaşi 12 ore au fost înregistrate 77.000 de case!

 În ultima zi, recenzorii au muncit până spre miezul nopţii, în sectoarele 1 şi 3 din Capitală.

Oficial, în toată ţara, în ultima zi au fost recenzate 889.180 de persoane şi 426.170 de locuinţe!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net