N-ai mai văzut asta! Vulpea, paznic la muzeul din Deva

vulpe.jpg

vulpe, hunedoara, muzeu
Vulpea nu se sinchiseşte de prezenţa oamenilor
Foto: Radu Dănilă
Citeste tot despre: 

Imagini inedite surprinse la Palatul Magna Curia din Deva! O vulpe şi-a găsit adăpost în curtea palatului şi poate fi văzută de turişti seara, în timp ce dă târcoale monumentelor şi sormoneşte ghivecele cu flori. Un tânăr a fotografiat apariţia animalului, care nu s-a lăsat intimidat de prezenţa oamenilor.

Palatul Magna Curia, sediu al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, este „păzit” în timpul nopţii de o vulpe. Botezată Foxy, ea poate fi văzută plimbându-se prin curtea muzeului în căutare de hrană, fără să se sperie de prezenţa oamenilor. În imaginile video publicate de Radu Dănilă, un tânăr din Deva, animalul a fost surprins dând târcoale fântânii din faţa palatului, unde se află blazonul de piatră al familiei nobiliare Daniel, o lebădă cu gâtul străpuns de o săgeată. Parcul şi pădurea Cetăţii Devei, aflate aproape de Palatul Magna Curia, adăpostesc multe animale sălbatice. Zeci de veveriţe pot fi văzute în parcul de la aflat lângă Cetatea Devei, apropiindu-se fără teamă de turişti.

Vezi video pe adevarul.ro!

 

Loading...

Citește și

  • cerb, vaci

    “Bambi” de Vrancea - aşa ar putea fi numită povestea emoţionantă a unui pui care s-a pierdut, astă-iarnă, în timpul viscolului, de cerb şi de ciută! O cireadă de vaci din zonă l-a primit însă pe micul mamifer, hrănindu-l şi protejându-l de duşmani, după cum povesteşte păstorul.