N-ai mai văzut aşa ceva: un constănţean a fotografiat-o pe Fata Morgana!

Ultima actualizare:

    Imaginea incredibilă surprinsă de fotograful constănţeanFoto: Facebook Dan Cristian Mihăilescu
Imaginea incredibilă surprinsă de fotograful constănţeanFoto: Facebook Dan Cristian Mihăilescu

Un fenomen foarte rar a fost surprins duminică, în zori, de fotograful constănţean Dan Cristian Mihăilescu. El a reuşit să imortalizeze un miraj în largul Mării Negre.

Fotografia izbutită de Mihăilescu surprinde un fenomen optic întâlnit de regulă în regiunile calde: imagini aflate spre orizontului apar reflectate în apă. Artistul a postat duminică fotografiile pe contul său de Facebook. „Miraj Mareic, un fenomen extrem de rar văzut azi la orizontul Mării Negre. Mirajul (sau Fata Morgana) este un fenomen optic datorat devierii razelor de lumină la trecerea printr-un mediu neomogen, în particular prin straturi de aer aflate la temperaturi diferite“, a explicat Dan Cristian Mihăilescu.

Tot el a transmis în direct, luni, pe pagina sa de Facebook, răsăritul de soare la Marea Neagră. „M-am născut într-o zi de joi la răsăritul soarelui, ora 5 dimineaţa. După zeci de ani persist în a căuta acea stare periodic, în fapt o stare de renaştere. Pentru asta îi sunt recunoscător pasiunii mele, fotografia, care mi-a arătat viaţa, dar în special Natura. Natura pentru mine înseamnă Marea, iar Marea Neagră a fost prima pe care am văzut-o. Asta o face prima mea iubire“, a scris fotograful pe site-ul său.Mai multe imagini spectaculoase pe adevarul.ro şi danmihailescu.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net