N-ai învăţat pentru Bac? Îţi suflă el!

Ultima actualizare:
Dintr-o maşină echipată  cu laptopuri şi aparatură  sofisticată, tinerii “suflau”  rezolvarea subiectelor
Dintr-o maşină echipată cu laptopuri şi aparatură sofisticată, tinerii “suflau” rezolvarea subiectelor

Banalele copiuţe nu mai sunt la modă când vine vorba de trişat la examene. An de an, elevii găsesc noi metode de copiat, care mai de care mai sofisticate. Poliţiştii din Iaşi au rămas uimiţi, în urmă cu două zile, de aparatura folosită de câţiva tineri care ajutau un candidat să copieze la Bacalaureat. Oamenii legii credeau că au în faţă angajaţi ai Serviciilor Secrete!

Luni dimineaţă, Colegiul Dimitrie Leonida din Iaşi. Un tânăr de 28 de ani şi o fată de 16 ani stăteau într-o maşină parcată în faţa liceului. Erau neliniştiţi şi parcă stăteau la pândă.

Un echipaj de poliţie care i-a considerat dubioşi le-a bătut în  geam. În momentul în care au cerut să le percheziţioneze maşina, oamenii legii au rămas înmărmuriţi.

Era „blindată" de aparatură de ultimă generaţie: ceasuri de tip telefon mobil, laptopuri, monitoare şi sisteme de interceptare ambientală şi video. Pentru câteva secunde, au crezut că au de-a face cu angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii. Însă, nu! Cei doi tineri nu erau în vreo misiune secretă şi nici nu încercau să spargă vreo bancă. Ajutau o prietenă să copieze la Bac.


    Dintr-o maşină echipată  cu laptopuri şi aparatură  sofisticată, tinerii “suflau”  rezolvarea subiectelor
Dintr-o maşină echipată cu laptopuri şi aparatură sofisticată, tinerii “suflau” rezolvarea subiectelor

Aparatura era atat de performantă, încât cei doi interceptaseră camera video din sala de examen şi chiar ascultau tot ce se petrecea acolo. Răspunsurile la subiecte i le transmiteau amicei lor pe un telefon mobil de tip ceas, pe care aceasta îl purta la mână.

Tinerii au spus că prietena lor nu era pregătită pentru testul la limba şi literatura română, astfel că le-a cerut ajutorul.

Cum au aflat despre ce este vorba, poliţiştii au intrat în liceu şi au scos-o pe elevă din sala de examen. Potrivit bzi.ro, tânăra nu doar că a fost eliminată din examen, dar a primit şi interdicţia de a participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Poliţiştii nu au luat încă nici o măsură impotriva celor doi, deoarece nu s-a stabilit dacă fapta comisă este sau nu de natură penală.

Cei doi hackeri nu au perturbat funcţionarea camerelor video, ci doar au interceptat imaginile şi le-au urmărit pe laptopul pe care poliţiştii l-au găsit în portbagajul autoturismului.

Ultima probă din această sesiune de Bac este programată azi, la o disciplină la alegere. S-au înscris 53.837 candidaţi, majoritatea pentru Biologie, 31.119.Rezultatele vor fi afişate luni, 2 septembrie, la ora 12.00, iar eventualele contestaţii se vor putea depune până la ora 16.00. La probele scrise de până acum au lipsit 20.000 de absolvenţi care s-au înscris, dar nu s-au prezentat. În total, până astăzi, 239 de candidaţi au fost eliminaţi din examen şi nu se vor mai putea reînscrie mai devreme de anul 2015.

CONSTANŢA. Scandal la Năvodari. 16 elevi ai unei clase de la Liceul Lazăr Edeleanu au fost eliminaţi ieri, la proba de matematică, după ce au fost analizate imaginile de pe camerele de supraveghere. Elevii au fost surprinşi în timp ce îşi schimbau ciornele între ei.

GORJ. Emoţiile l-au copleşit pe un tânăr care s-a prezentat ieri la proba de matematică a examenului de Bacalaureat. Băiatul a leşinat când a văzut subiectele, aşa că a fost transportat la spital.

ARGEŞ. Un inginer a dat proba la matematică în locul unui prieten şi a mai şi copiat.Inginerul a mizat pe asemănarea dintre el şi poza din buletin a proaspătului absolvent de liceu. Profesorii din comisia de examinare nu şi-au dat seama că pe locul unuia dintre elevi era, de fapt, o altă persoană. Inginerul a fost însă „pârât" de cineva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net