A murit Simona Patraulea. A prezentat emisiunile TVR „Steaua fără nume“ şi „Floarea din grădină“

Ultima actualizare:

    Simona Patraulea a murit la 87 de ani. A fost un realizator de emisiuni radio şi televiziune foarte populare, iar numele său garanta calitatea producțiilorfoto: TVR
Simona Patraulea a murit la 87 de ani. A fost un realizator de emisiuni radio şi televiziune foarte populare, iar numele său garanta calitatea producțiilorfoto: TVR

Una dintre cele mai îndrăgite realizatoare ale TVR, Simona Patraulea, a murit ieri (14 noiembrie), la 87 de ani. Foarte mulți români stăteau lipiți de televizoarele alb-negru la emisiunile prezentate de Simona Patraulea: „Floarea din grădină“, ”Cu mască, fără mască” şi „Steaua fără nume“, din anii ʼ60-ʼ70.

Simona Patraulea, unul din simbolurile TVR, a murit la data de 14 noiembrie, la vârsta de 87 de ani. A fost foarte îndrăgită de români în anii ʼ60-ʼ70 pentru că prezenta cele mai populare emisiuni concurs din cele timpuri: „Floarea din grădină“, ”Cu mască, fără mască” şi „Steaua fără nume“. În urma ei, Simona Patraulea a lăsat câteva amintiri, recunoștința celor pe care i-a lansat și două fotografii.

Simona Patraulea, biografia

Simona Patraulea a fost un realizator de emisiuni radio şi televiziune foarte populare, iar numele său garanta calitatea producțiilor. Și-a făcut debutul în TVR alături de Valeriu Lazarov la prima ediţie a „Cerbului de aur”. Calitatea sa profesională, dăruirea şi pregătirea sa au făcut ca în cei 30 de ani de radio şi televiziune să devină unul dintre cei mai apreciaţi realizatori de divertisment ai acelor vremuri.

Simona Patraulea a prezentat emisiunea „Steaua fără nume“ unde s-au lansat o mulțime de tineri, cum ar fi Corina Chiriac, Doina Spă­taru, Cornel Constantiniu, Loredana Groza, Oana Sîrbu.

Publicul a iubit-o mai ales pentru „Floarea din grădină“.   Timp de 13 de ani, Simona Patraulea a fost gazda emisiunii în care şi-au făcut debutul nume mari ale folclorului românesc, printre care Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Rotaru, Nicolae Mureşan. O dată cu ieșirea la pensie a Simonei Patraulea, ”Floarea din grădină” a fost întreruptă mulți ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net