A murit pentru că timp de 30 de minute nu a fost niciun echipaj liber la SABI şi SMURD

Ultima actualizare:

Apelul pentru trimiterea unui echipaj medical în zona Piaţa Gorjului, în cazul unui bărbat cu probleme cardiace, a fost primit la numărul 112 luni, la ora 18.39. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, de tip B, cu asistent medical, a ajuns la caz la ora 19.12, după mai bine de 30 de minute.

Acesta a încercat să îl resusciteze pe bărbat şi, totodată, a chemat şi o altă ambulanţă de tip C, cu medic, care a ajuns la ora 19.24. Bărbatul nu a mai putut fi însă salvat, scrie Mediafax.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a spus că marţi, cu avizul ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne, s-a aprobat analiza cazului, pentru a se stabili tot ce s-a întâmplat, cauza pentru care nu a existat niciun echipaj disponibil de la primul apel şi până la sosirea primului echipaj de Ambulanţă.

“Vom analiza ceea ce s-a întâmplat la fiecare caz la care erau trimise echipajele SMURD şi Ambulanţă şi, totodată, dacă a fost bine gestionat cazul. Din datele pe care le avem de la 112 rezultă că primul apel a fost primit la ora 18.39, apoi au fost mai multe apeluri, iar un echipaj al Ambulanţei era la faţa locului de la ora 19.12, dar suna cerând, aşa cum prevede regulamentul în astfel de cazuri, un echipaj de tip C, cu medic. Vorbim despre o întârziere de 15 minute peste maximul de 15 cât este prevăzut pentru intervenţia la o solicitare de cod roşu. Altfel spus, timpul maxim pentru o intervenţie la un caz de urgenţă este de 15 minute. Luni seară, prima ambulanţă a ajuns la aproape 30 de minute”, a precizat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net