A murit pacientul cu arsuri grave, dus în Belgia după ce a fost plimbat la 3 spitale din România

Ultima actualizare:

    Bărbatul cu arsuri grave, care a fost transferat cu întârziere în Belgia a muritSursă foto: Arhivă Click!
Bărbatul cu arsuri grave, care a fost transferat cu întârziere în Belgia a muritSursă foto: Arhivă Click!

Bărbatul care a suferit arsuri grave în portul Constanța și a fost transferat cu întârziere în Belgia a murit. Pacientul a fost internat în România în trei spitale. Locul la clinica din străinătate a fost găsit de familie, iar transferul a fost amânat două zile la rând, din cauza condițiilor meteo și a unei defecțiuni tehnice.

Ministerul Sănătății a transmis că bărbatul în vârstă de 51 de ani a murit în cursul dimineții de luni, 15 februarie. Conform medicilor belgieni care i-au evaluat starea de sănătate bărbatul era infectat cu trei bacterii și o ciupercă atunci când a fost internat în spitalul din Belgia.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Primele analize au arătat că era infectat cu mai multe bacterii și o ciupercă. 18 zile a durat chinul său, timp în care a și fost operat, iar luni dimineață medicii au anunțat decesul.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net