A murit fiindcă medicilor le-a fost frică de pechinezi

Ultima actualizare:

    Serviciul de  Ambulanţă  Vaslui a demarat  o anchetă
Serviciul de Ambulanţă Vaslui a demarat o anchetă

Anchetă după ce un pacient a murit cu zile! Un bărbat de 72 de ani din judeţul Vaslui, căruia i s-a făcut rău în puterea nopţii, a sunat la 112. Echipajul de pe ambulanţă s-a deplasat imediat la locuinţa omului, dar n-a intrat în curte de frica unor câini care lătrau. În vreme ce personalul medical stătea la poartă, pacientul a murit în holul casei.

Episod incredibil! Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui a declanşat o anchetă, în cazul unui bătrân decedat după ce a solicitat ajutor la 112. Cazul s-a petrecut în urmă cu mai bine de o lună, însă a fost abordat cu  discreţie de autorităţi. Pacientul de 72 de ani, din Huşi, a apelat 112 în noaptea de 6 spre 7 iulie, la ora 03.49, anunţând că nu mai poate respira. Pensionarul locuia singur într-un cartier de case din Huşi.  Un echipaj medical (format din medic, asistentă şi ambulanţier) a ajuns în trei minute. Deşi era o urgenţă, întrucât bărbatul avea insuficienţă respiratorie, echipajul n-a intrat în curte de frica unor câini care lătrau. Medicul Mohamad Awwad a solicitat venirea jandarmilor. Până când echipajul a reuşit să intre în casă, bărbatul s-a stins. “Fiarele” care lătrau de zor erau pechinezi.

Nu i s-a mai făcut  resuscitare

”Erau trei câini în curte. Au fost situaţii când membri ai echipajului au fost muşcaţi de câinii pacienţilor. Au trecut cam 10 minute până au sosit”, a explicat, pentru adevarul.ro, doctorul Mohamad Awwad. Potrivit acestuia, bărbatul a fost găsit căzut fără viaţă în holul casei. 

”Când am pus monitorul şi am constatat că nu există activitate cardiacă, e linie dreaptă, nu ai ce resuscitare să mai faci. Ar însemna să faci o profanare de cadavre”, explică Awwad. Medicul de pe Ambulanţă a sunat la Poliţie şi le-a înmânat agenţilor documentul constatator al decesului. În cauză nu s-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă şi nu a fost realizată necropsia. Bărbatul a fost înmormântat după ce medicul de familie i-a eliberat certificatul de deces, deşi nu cunoştea cauza exactă a morţii.

Awwad susţine că a acţionat potrivit procedurilor, invocând că nu-şi bate joc de meserie. El povesteşte că la Ambulanţa Vaslui sunt multe probleme, dar că numai cazurile sale sunt făcute publice, pentru că este ”victima unor răzbunări”.  

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net