A murit avocatul Cătălin Şerban. Avea 44 de ani și se infectase cu Covid-19 în vacanța petrecută la greci

Ultima actualizare:

    Avocatul Cătălin Șerban nu avea comorbidități și totuși a fost răpus de CovidSursa foto: Adevărul
Avocatul Cătălin Șerban nu avea comorbidități și totuși a fost răpus de CovidSursa foto: Adevărul

A murit avocatul Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curții de Apel Timișoara. El a fost infectat cu Covid-19 în vacanța pe care a petecut-o în Grecia împreună cu Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, directorul administrativ al Curţii de Apel, decedat în 19 august tot din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara nu au reuşit să salveze viaţa avocatului Cătălin Şerban (44 de ani), ajuns la Terapia Intensivă după infecţia cu COVID-19, relatează Adevărul.

10.000 de lei recompensă pentru cel care i-ar fi donat plasmă

Week-end-ul trecut, omul de afaceri Romeo Dunca a anunţat că oferă o recompensă de 10.000 de lei persoanei care îi va dona avocatului plasmă. Iată ce scria acesta într-un mesaj postat pe Facebook: „Tatăl unui elev de clasa a X-a / Lenau este în spital şi are nevoie de plasma covalescentă. Trebuie să îl ajutăm pe Cătălin Şerban, tatăl lui Vlad. Rugaţi persoanele cunoscute, vindecate de Covid, să doneze plasma la Centrul de Transfuzie Timişoara. Ofer 10.000 RON primă pentru cel care donează plasmă în acest caz”. Deşi s-au găsit donatori, medicii nu au putut salva viaţa fostului judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel din Timişoara. Cătălin Şerban a decedat, vineri, la numai 44 de ani.

Conform managerului de la “Babeş”, avocatul nu avea comorbidităţi şi a fost infectat cu COVID-19 în concediul pe care l-a petrecut în Grecia. Cătălin Şerban a fost în vacanţă împreună cu Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, directorul administrative al Curţii de Apel, decedat în 19 august, la 63 de ani, tot din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cătălin Şerban, acuzat pentru fapte de corupție în 2012

În anul 2012, judecătorul Cătălin Şerban, fost vicepresedinte al Curţii de Apel Timişoara, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Magistratul a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

A cerut mită 60.000 de euro

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunilor februarie-martie 2012, inculpatul Șerban Nicolae Cătălin, în calitate de judecător, cu funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul inculpaţilor Chişărău Iacob şi Rus Adrian Dan, suma de 60.000 euro, iar, în data de 14 martie 2012, a primit cu ajutorul inculpaţilor Mihăilă Ioan Marian, Şerban Mihaela Ramona şi Chişărău Iacob suma de 50.000 euro. Banii au fost pretinşi şi primiţi de judecătorul Şerban Nicolae Cătălin care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce aveau spre soluţionare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curţii de Apel Timişoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de înlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, în cadrul procedurii de insolvenţă declanşate faţă de S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă, iar al doilea avea ca obiect o cerere de sistare a oricăror modalităţi de vânzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă şi suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net