Mureș: Un muncitor îngropat cu pământ, scos din groapă de un căruțaș. Salvatorul a săpat cu mâinile goale

Ultima actualizare:

    Muncitorul a fost acoperit total de pământFoto: observatornews.ro
Muncitorul a fost acoperit total de pământFoto: observatornews.ro

Un muncitor din Mureș luptă pentru viața lui după ce a suferit un accident de muncă. Bărbatul a fost acoperit de pământ în timp ce coborâse într-un șanț abia săpat. Salvarea lui a venit de la un localnic, care s-a apucat să sape cu mâinile până au venit ajutoarele.

Bărbatul de 32 de ani a intrat în șanțul săpat de un buldoexcavator, cel mai probabil ca să îl niveleze. După câteva secunde, malul s-a surpat, iar pământul a venit peste el. Un localnic care trecea prin zonă s-a apucat să sape cu mâinle goale, până au venit echipele de intervenție, anunță stirileprotv.ro.

”S-a surpat pământul, că nu se vedea nici capul. Am venit cu căruța și a strigat după ajutor. Am sărit, că nu am avut de ales. Dacă e problemă trebuie să ajut”, a declarat salvatorul imediat după incident. De asemenea, și colegii muncitorului au trecut la treabă.

Tânărul a fost adus la suprafață conștient, dar în stare gravă. ”Persoana era conștientă. A fost scoasă și predată ambulanței. A fost intervenție dificilă contra cronometru, datorită pericolului surpării malului de pământ. S-a luat măsura de siguranță pentru personalul de intervenție”, a declarat Cristian Porav, ISU Mureș. Polițiștii și inspectorii de muncă anchetează cazul. Poliția a deschis dosar penal.

Muncitorul este în continuare internat, cu multiple traumatisme. 

Citește și: 

Accident de muncă pe un șantier din Galați! Tânăr de 23 de ani, în comă după ce a căzut în gol de la 15 metri înălţime

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe un hotel din Cluj! Acesta lucra la acoperișul clădirii

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net