Municipiul Lugoj din judeţul Timiş intră în carantină la miezul nopţii

Ultima actualizare:

    Municipiul Lugoj, în carantinăFoto Pixabay.com
Municipiul Lugoj, în carantinăFoto Pixabay.com

Municipiul Lugoj, în care rata de infectare cu COVID-19 a ajuns vineri la 7,05 cazuri la o mie de locuitori, intre în carantină la miezul nopţii, a anunţat Prefectura Timiş.

”În urma analizei, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Timiş.

Numai în ultimele 24 de ore, la Lugoj au fost depistate zece cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19, iar vineri, rata de infectare era de 7,05 cazuri la o mie de locuitori.

În judeţul Timiş mai sunt şi alte localităţi aflate în carantină. În urmă cu două zile Comitetul Judeţean pentru Situaii de Urgenţă a prelungit carantina pentru localităţile Dumbrăviţa, Giroc (cu satul aparţinător Chişoda), Moşniţa Nouă (cu satele Albina, Rudicica, Urseni, Moşniţa Veche), Ghiroda (fără satul Giarmata Vii), Dudeştii Noi.

De asemenea, se mai află în carantină oraşele Ciacova (cu satele aparţinătoare Cebza şi Petroman) şi Sânnicolau Mare, însă autorităţile analizează dacă se impune prelungirea carantinei în acestea, începând de sâmbătă, având în vedere că rata de infectare a scăzut. Cel puţin în cazul Ciacovei, rata de infectare a scăzut de la peste 12 cazuri la o mie de locuitori, cât a fost la începutul carantinei, sub trei cazuri la o mie de locuitori, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net