Municipiul Drobeta Turnu Severin intră în carantină de luni seară. Ce activități sunt interzise

Ultima actualizare:

    Drobeta Turnu Severinfoto: Shutterstock
Drobeta Turnu Severinfoto: Shutterstock

Municipiul Drobeta Turnu Severin va intra in carantina, începând de luni seară, pentru două săptămâni, în urma creşterii ratei de infectare cu COVID-19. Cursurile şcolare se vor desfăşura exclusiv online, restaurantele se închid, fiind permisă doar livrarea la pachet, iar organizarea de nunţi, botezuri, mese festive va fi interzisă.

UPDATE: ”Măsura carantinării afectează, bineînțeles, populația care nu este vaccinată”, a declarat prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel. Persoanele nevaccinate pot ieși din casă pe baza unei declarații pe proprie răspundere ”pentru a-și îndeplini anumite activități esențiale”, a adăugat prefectul la Digi 24.

Municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, 11.10.2021, pentru două săptămâni, a anunțat prefectura.

ȘTIREA INIȚIALĂ: „Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenţa  cazurilor de îmbolnăvire cu  SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creştere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid”, a transmis Prefectura Mehedinţi. Potrivit primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, măsura carantinării intră în vigoare luni seară, la ora 20:00.

  • Pe perioada carantinei, cursurile şcolare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi postliceal, inclusiv a celor cu cerinţe educaţionale speciale, în unităţile de învăţământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepţia activităţilor de terapie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale.
  • Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenţilor/cursanţilor din instituţiile de învăţământ superior la activităţi didactice.
  • Pe toată durata carantinei restaurantele şi cafenelele, inclusiv terasele, vor comercializa produselor doar la pachet.
  • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.
  • Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.
  • Magazinele vor funcţiona până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.
  • În plus, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net