Muncitori români, înşelaţi de o firmă de recrutare

muncitori.jpg

vital assistenza italia muncitori romani
Muncitorii români spun că firma Vital Assistenza le datorează bani

Peste 200 de români care muncesc în Italia au notificat Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (CAPIMED) că au fost înşelaţi de o firmă de recrutare care este coordonată din România.

Oamenii au trimis scrisori prin care anunţă că au fost înşelaţi de firma „Vital Assistenza” din localitatea Buia, provincia Udine, societate coordonată din România de Mioara Prodan.

În acest context, CAPIMED cere Ambasadei din Italia şi organelor competente din România şi din Italia să ia de urgenţă o poziţie publică cu privire la acuzaţiile aduse de cetăţenii români care au ajuns să lucreze în acest stat prin intermediul firmei de recrutări.

De asemenea, confederaţia solicită să primească o rezoluţie cu privire la soluţionarea anchetei şi demersurile făcute în acest sens de autorităţile competente.

„Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetăţeni, prin care ne semnalează că au fost înşelaţi de firma Vital Assistenza, iar în urma nenumăratelor plângeri adresate autorităţilor, atât româneşti, cât şi italieneşti, nu s-a luat nicio măsura în a fi ajutaţi să-şi recupereze sumele datorate şi în ceea ce priveşte regularizarea contractului de muncă. Doamna Mioara Prodan, care a fost denunţată de nenumărate ori la organele competente din Italia - CGIL şi Inspectoratul Muncii din Udine, îşi continuă activitatea ilegală nestingherită, în prezent coordonând această activitate din România”, susţine preşedintele CAPIMED, Carmen Luminiţa Andrei.

CAPIMED îi atenţionează pe românii care vor să lucreze în Italia că munca fără acte nu oferă protecţie socială din partea statului, iar acceptarea unui loc de muncă la negru poate avea consecinţe foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul şi exploatarea până la epuizare.

Totodată, confederaţia le cere românilor care vor să plece să muncească în diaspora să se informeze foarte bine cu privire la firmele de recrutare, deoarece ar exista foarte multe plângeri referitoare la exploatare prin muncă sau sechestrare şi înşelăciune.

 

Loading...