Munceşti o oră de plăcere, iar altcineva îţi rezolvă treburile gratis

Ultima actualizare:

    Poţi să fii şoferul cuiva  în timpul liber, iar un  instalator îţi poate  repara chiuveta gratuit
Poţi să fii şoferul cuiva în timpul liber, iar un instalator îţi poate repara chiuveta gratuit

Munceşti o oră gratis pentru o persoană, iar altcineva va lucra pentru tine, tot gratis, atunci când vei avea nevoie. E principiul după care va funcţiona în România prima bancă de… timp. Deocamdată, numai la Zalău.

Ideea băncii de timp vine din străinătate şi, pe cât e de inedită, pe atât e de simplă: un român îl ajută pe altul şi, la rândul său, va primi ajutor atunci când are nevoie. Adică un schimb de servicii, fără o plată în bani, ci în timp! Orice om interesat poate veni la bancă, se înscrie, apoi munceşte o oră sau mai multe ca să ajute pe cineva. La final, persoana respectivă câştigă ore de credit, care se înregistrează în Banca Timpului din Zalău.

La nevoie, omul poate solicita ajutor chiar în limita orelor lucrate. Spre exemplu,  poţi lucra ca şofer pentru cineva, iar un contabil va lucra gratis pentru tine o oră. „Funcţionează ca o bază de date în care sunt înscrise cererea şi oferta unor oameni. Oamenii aceia prestează un anumit serviciu şi sunt plătiţi în file de cec care valorează cât au lucrat în ore”, spune Alexandru Dan, iniţiatorul proiectului, potrivit digi24.ro.Doris Vereş este asistent social şi are grijă de zeci de copii bolnavi de autism. S-a încris la banca de timp unde vrea să lucreze ca şofer. Speră, în schimb, să obţină consultaţii gratuite la cabinetul veterinar pentru pisica ei. Banca de timp funcţionează deja în 26 de ţări din lume. În Marea Britanie există peste 100 de astfel de bănci de timp, iar în Statele Unite ale Americii sunt recunoscute oficial 53.

Click! spune

“Banca TimpuluI”, cunoscută şi ca”Schimb de Servicii”, este un sistem economic ce foloseşte ca ”monedă” timpul. “Băncile” onorează darurile unice, talentele şi resursele pe care fiecare om le are de oferit, fără discriminări privind vârsta, religia şi specializarea profesională. În general, fiecare “bancă” are un site unde sunt publicate informaţii generale ale comunităţii, motor de căutare pentru servicii: cereri şi oferte, forum de discuţii pentru membri.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net