«Munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei»

Ultima actualizare:

    Vârtoape- Oamenii merg prin apă  ca să ajungă la casele lor (Fotografii: Elisa Bouleanu/Dorin Constanda)
Vârtoape- Oamenii merg prin apă ca să ajungă la casele lor (Fotografii: Elisa Bouleanu/Dorin Constanda)

Necazul a venit în Noaptea de Înviere. Ploua de o săptămână în sudul ţării, iar sâmbătă a dat şi „piatra" peste zeci de sate din Giurgiu şi Teleorman. În mai puţin de 30 de minute, apele umflate ale râurilor au năvălit pe drum, în gospodăriile oamenilor şi pe mii de hectare de culturi.

Reporterii Click! au plecat, ieri, la primele ore ale dimineţii în judeţele afectate de inundaţii, Giurgiu şi Teleorman. La ieşirea din Bucureşti, te întâmpină imagini idilice: câmpuri verzi cât vezi cu ochii şi pete mari, galbene cu rapiţă. Miroase a ploaie. Şi, într-adevăr, meteorologii spun că necazul oamenilor din sudul ţării nu s-a terminat. Va ploua mult până săptămâna viitoare.

Vedea- Sătenii se uită cu durere la culturile acoperite acum de ape

simeon stalpnicul png

„Sâmbătă noapte, a fost apă de un metru şi jumătate, care a intrat peste tot, în mai puţin de o jumătate de oră. Acum, s-a mai retras, dar, uite, cum e grâul meu sub ape", ne-a spus nea Victor, din localitatea Stâlpu, pe care l-am întâlnit pe podul peste râul Neajlov. Se uita la terenurile lui cultivate cu multă trudă. Şi-a luat deja adio de la grâu.

Beiu- Nea Marin şi-a baricadat uşa cu saci ca să nu intre apa în casă

simeon stalpnicul png

Câmpurile întâlnite în drumul nostru spre Alexandria musteau, ieri, de apă, iar podul de la ieşirea din localitatea Vedea era acoperit în totalitate de torenţi de apă mâloasă, care se îndreptau cu viteză pe terenurile însămânţate ale oamenilor. „Doamne, de ce ne-ai pedepsit? Munca noastră de trei generaţii se duce de râpă", ni s-a plâns moş Vasile, de 89 de ani, din localitatea Vedea.

simeon stalpnicul png

„Nici nu zic că a fost Paşte, nici nu am mâncat, nu a intrat mâncarea în mine. Apa era de un metru şi ne-a intrat în toată gopodăria. Ne-a distrus răsadurile", ni se plânge şi Constantin Gheorghe, 67 de ani, din Vârtoapele, una dintre localităţile cele mai grav lovite de inundaţii.

«Boierul» Ponta, plimbat cu barca

Sosit ieri în vizită de lucru în zonele inundate din Teleorman, direct din Deltă unde şi-a petrecut vacanţa de Paşte, premierul Victor Ponta a fost plimbat cu barca pentru a «evalua» dezastrul. În timp ce localnicii şi jurnaliştii mergeau prin apă, premierul se lăsa împins de pompieri prin apa care nu ajungea nici până la genunchi. Pentru a nu se plictisi, primul ministru a fost însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net