Motivul exact ce l-a aruncat pe Cioacă în închisoare: "E primul caz de acest fel"

Ultima actualizare:

    Cristian Cioacă a fost condamnat, săptămâna trecută, la 15 ani şi 8 luni de închisoare, precum şi la plata a 380.000 de euro daune. Decizia e definitivă şi irevicabilă
Cristian Cioacă a fost condamnat, săptămâna trecută, la 15 ani şi 8 luni de închisoare, precum şi la plata a 380.000 de euro daune. Decizia e definitivă şi irevicabilă

După şapte ani de judecată, poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat, miercuri, la 15 ani şi opt luni de închisoare.

Viorel Vasile, directorul adjunct al Poliţiei Române, este mulţumit de sentinţa luată de judecători în singurul caz din România în care un criminal a fost condamnat în lipsa cadavrului.

"Cu siguranţă e o condamnare pe merit. Tinând cont de împrejurările în care s-a comis fapta, şi de atitudinea condamnatului, pedeapsa trebuia să fie mai mare. Este singura condamnare, din câte ştiu, cu maximul de pedeapsă prevazută de Codul Penal pentru loviri cauzatoare de moarte. Acest caz reprezintă pentru Politia Română singurul caz în care avem o condamnare definitivă fără cadavru şi fără marturisire. E o premieră şi un lucru demn de salutat. S-a dat astfel un semnal pentru cei care ar mai putea comite fapte de omor - ascunderea cadavrului nu inseamna absenta condamnarii”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul adunct al Poliţiei Române a declarat că Cioacă  ar fi meritat o pedeapsă mai mare
Directorul adunct al Poliţiei Române a declarat că Cioacă ar fi meritat o pedeapsă mai mare

Directorul adjunct a explicat şi motivele exacte ce au cântărit la dosar  suficient cât să-i facă pe judecători să dea o condamnare definitivă şi irevocabilă. "Cristian Cioacă ar fi putut beneficia de circumstanţe atenuante, dacă recunoştea fapta şi dezvăluia locul cadavrului. Văzând poziţia lui după ce a iesit din arest şi hotărârea instantei de a nu-l aresta preventiv, am fost convins ca nu va recunoaşte niciodată. Multitudinea urmelor de sânge, despre care s-a stabilit cu certitudine că aparţin Elodiei Ghinescu, folosindu-se cele mai noi tehnici de expertiză, au fost principalul factor pentru condamnare. A fost vorba de un conflict spontan, nu premeditat, care mocnea. Tensiunea dintre cei doi a atins cu siguranţă cote maxime în noaptea incidentului. Conflictul verbal a degenerat într-unul fizic, dupa care a survenit decesul. Concluzia e că nimeni nu poate scăpa de braţul lung al legii”, a spus Viorel Vasile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net