Motivarea instanței în cazul arestării patronilor de la Colectiv

Ultima actualizare:

    Acționarii clubului sunt arestați preventivFoto: montaj Click!
Acționarii clubului sunt arestați preventivFoto: montaj Click!

Patronii clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, au fost arestați preventiv deoarece au dat dovadă de gravă neglijență, potrivit magistrațiilor Judecătoriei sectorului 4. Cei trei au fost trimiși în spatele gratiilor pentru a fi dați ca exemplu celorlalți patroni de cluburi din România.

Judecătoria sectorului 4 a dat publicității motivarea deciziei de arestare a patronilor clubului Colectiv.

„Cei trei inculpați prezintă un pericol social ridicat, iar prin atitudinea și comportamentul reflectat în activitatea desfășurată demonstrează că lăsarea lor în libertate periclitează siguranța celorlalți membri ai societății. De asemenea, judecătorul are în vedere gravitatea deosebită a faptelor, urmările acestora (decesul multor persoane tinere și vătămarea corporală a altora, unele dintre acestea fiind internate în continuare în stare critică), precum și modul și circumstanțele de comitere a acestora. Totodată, judecătorul apreciază că activitatea de urmărire penală se află în etapa de început, există un amplu probatoriu care urmează a fi administrat, iar pentru buna desfășurare a procesului penal se impune luarea măsurii arestării preventive a celor trei inculpați”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorul de drepturi și libertăți a declarat că a apreciat faptul că cei trei acționari au colaborat cu anchetatorii, au dat declarații detaliate și au pus la dispoziție toate documentele solicitate. Patronii sunt tineri și nu au antecedente penale. De asemenea, ei “par ar regreta incidentul produs, în care și-au pierdut viața inclusiv prieteni, cunoștințe și angajați ai lor”.

Magistratul precizează ce impune arestarea preventivă a celor trei patroni, deoarece urmările acțiunii lor sunt foarte grave, motivând că arestarea preventivă fiind o măsură excepțională, impusă în acest caz „de o situație la rândul său excepțională”, relatează Digi24.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net