Moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Cîțu va fi votată pe 29 iunie

romascanu1.jpg

Senatorul PSD Lucian Romașcanu
Senatorul PSD Lucian Romașcanu a citit moțiunea PSD
Foto: rfi.ro
Citeste tot despre: 

Preşedinta Senatului Anca Dragu a anunțat miercuri că dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc într-un plen reunit al Parlamentului, marţi, 29 iunie. Liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu a citit textul moţiunii semnată de 156 de senatori și deputați.

Liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu a declarat, potrivit româniatv.net, înainte de a începe să citească textul moţiunii de cenzură, că este o rușine că doar un singur membru al Guvernului este prezent la ședință.

 

Acuzațiile din moțiunea depusă de PSD

 

”Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!? În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creşterea preţurilor la alimente de bază, medicamente şi utilităţi este de peste 10%, în timp ce salariile şi pensiile au îngheţat. Aceasta înseamnă minus 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariaţi şi pensionari! Mai mult, BNR anunţă o dublare a inflaţiei în 2021. Este efectul creşterii dramatice a costului vieţii: +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze şi +7,5% la apă. Iar de la 1 iulie vin noi scumpiri! La fel de ‘fantastice’! Şi, de aceea, trebuie să plecaţi! Pentru prima dată după Revoluţie, hoţia a fost oficializată prin lege!(…)Ca niciun alt guvern de până acum, aţi reuşit performanţa să eşuaţi în toate domeniile! Singura preocupare a fost bătălia pentru ‘împărţirea prăzii’ între clanurile politice din PNL-USR-PLUS, numirea clientelei în funcţiile pe care vă lăudaţi că le desfiinţaţi, direcţionarea bugetului de stat şi a banilor europeni din PNRR pentru susţinătorii la congresele din toamnă şi circul… mascarada zilnică, făcută cu scopul de a vă ascunde eşecul! Nu aţi păcălit însă pe nimeni, domnule Cîţu! Toţi românii au văzut cum a ajuns România sub conducerea guvernării ‘fantastice’ a PNL-USR-PLUS-UDMR. Şi, de aceea, este momentul să plecaţi acasă”, sunt câteva dintre acuzațiile din moțiunea PSD, publicată în întregime de news.ro

 

 

 

 

 

Citiți și

 

 

 

PSD vrea să depună miercuri moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Cîțu

 

Amănunte despre moțiunea de cenzură. Ce urmează după ce PSD a depus documentul

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu este dezbătută şi votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Agerpres.

  • Preşedintele PNL, Crin Antonescu,  a declarat astăzi, la Bacău, că liberalii vor în continuare să depună moţiune de cenzură la adresa Guvernului actual. Liberalul a anunţat că luni vor avea loc discuţii în principal cu liderii UDMR pentru a se stabili dacă se poate strânge numărul de semnături necesare.