Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi citită joi în Parlament

Ultima actualizare:

    Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi citită joi în Parlament chiar dacă nu a fost prezentată în Birourile permanente reunite din lipsă de cvorum
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi citită joi în Parlament chiar dacă nu a fost prezentată în Birourile permanente reunite din lipsă de cvorum

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi citită joi în Parlament, începând cu ora 16.00 când a fost convocată o ședință comună. Până acum, introducerea în circuitul parlamentar al moţiunii de cenzură a fost blocată, după ce patru şedinţe ale Biroului permanent reunit au fost suspendate din lipsă de cvorum.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00 în vederea citirii moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

Prezentarea moțiunii de cenzură, blocată de 4 ori

Până acum, introducerea în circuitul parlamentar al moţiunii de cenzură a fost blocată, după ce patru şedinţe ale BPR au fost suspendate din lisă de cvorum fără a se putea lua o decizie. Mai mult, liberalii din tabăra Cîţu au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii moţiunii de cenzură sub pretextul verificării semnăturilor de susţinere a acesteia. Blocarea moţiunii a fost posibilă cu largul concurs al PSD, partid ai cărui membri au părăsit şedinţele BPR, lăsându-le fără cvorum.

Parcursul legal al moțiunii de cenzură

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net