Mor-mor! Urşii chinuiţi ani la rând în Armenia se zbenguie la Zărneşti

urs1.jpg

ursi zarnesti
Grisha s-a bucurat din plin de prima baie

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Gata, au ajuns în România! Doi urşi care trăiau în condiţii crunte la o grădină zoologică din Armenia au fost aduşi zilele trecute în Rezervaţia de la Zărneşti. După mulţi ani în care au stat în cuşti neîncăpătoare şi au suferit de foame, Masha şi Grisha au simţit pentru prima oară gustul libertăţii.

La capătul unui drum obositor cu avionul pe traseul Erevan - Viena - Bucureşti, Masha şi Grisha, cei doi urşi ţinuţi captivi în condiţii improprii la Gyumri, în Armenia, au sosit în ţară. Din Capitală, cele două animale au fost duse cu camionul în Rezervaţia de la Zărneşti (Braşov). Astfel, după o călătorie de 2.600 de kilometri, urşii au păşit pentru prima dată pe iarbă şi au încercat să se urce în copaci, bucurându-se, în sfârşit, de lipsa gratiilor. Femela Masha şi masculul Grisha, care a fost deja sterilizat, cântăresc fiecare în jur de 100 de kilograme, adică jumătate din greutatea normală. Masha este dominantă, iar Grisha pare puţin speriat de ea, dar cu timpul se vor obişnui împreună, după anii petrecuţi în cuşti separate. Cum a ajuns la Zărneşti, Grisha, care e mult mai jucăuş, s-a şi aruncat în piscină.

Reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au demarat o campanie pentru strângerea fondurilor necesare îngrijirii urşilor, după ce jurnaliştii de la cotidianul britanic “Daily Mail” au prezentat, în ianuarie, povestea tristă a Mashei şi a lui Grisha, care sufereau cumplit într-o grădină zoologică privată din Armenia.

urs2.jpg

ursi parcul rezervatia zarnesti
Plimbare fără griji în rezervaţie

Fundaţia Brigitte Bardot, proiectul de suflet al faimoasei actriţe franceze, şi-a oferit sprijinul pentru întreţinerea urşilor până la mutarea lor în România şi pentru cheltuielile pe care le implica transportul.

Întinsă pe 69 de hectare, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti este unică în Europa de Est şi adăposteşte 85 de urşi, care au trăit în captivitate şi care au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni.

Video şi mai multe fotografii spectaculoase pe adevarul.ro!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • urs tigru leu prieteni

    S-au mai întâlnit animale din specii diferite care conviețuiesc pașnic, dar acesta este probabil cel mai neobișnuit trio. Un leu, un tigru și un urs sunt prieteni nedespărțiți. Faptul că au crescut toți trei împreună și că au trăit în condiții grele, i-au făcut să se atașeze unul de celălalt.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5