Monstrul din Ploiești, condamnat la 12 ani de închisoare după ce și-a abuzat sexual fiicele minore

abuz.jpg

abuz sexual tata ploiesti
Totul s-a aflat după ce fetele au povestit mamei prin ce trec
foto: Pexels.com

Un bărbat din Ploieşti, acuzat că şi-a violat ambele fiice minore ani la rând a primit o condamnare la 12 ani de închisoare şi la plata unor daune în valoare de 40.000 de euro către victimele sale. După ispășirea pedepsei, bărbatul nu va avea voie să ia legătura cu ele timp de cinci ani.

Bărbatul a fost arestat încă din aprilie 2019, iar acum urmează să fie transferat într-un penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti în mai 2019, sub acuzaţiile de viol în formă continuată. Victimele sale au fost chiar cele două fiice, minore, în prezent eleve de liceu. Potrivit anchetatorilor, tatăl şi-a agresat sexual una dintre fete timp de şase ani, în perioada 2012-2019, iar pe cea de-a doua fiică în anul 2015. Povestea a ieşit la iveală atunci când una dintre fete i-a mărturisit mamei (cadru medical) coşmarul prin care a trecut atât amar de vreme. Când a aflat ce s-a întâmplat în casă, femeia a stat de vorbă şi cu cea de-a doua fată care a recunoscut şi ea că a trăit acelâaşi coşmar.

Mama fetelor a fost cea care a anunţat autorităţile, astfel că în aprilie 2019 poliţiştii au făcut mai multe percheziţii la domiciliile familiei finalizate cu arestarea bărbatului.

Daune morale, în valoare de 40.000 de euro

Potrivit ordonanţei de reţinere, procurorii au stabilit că în cazul uneia dintre fete a fost vorba despre „un minim de 15 acte materiale referitoare la raport sexual normal, două acte materiale referitoare la raportul sexual anal şi necuantificabile însă cu o frecvenţă ridicată referitoare la raport sexual oral“.

Tatăl care și-a abuzat sexual copiii a fost arestat preventiv în data de 19 aprilie 2019 şi a rămas în spatele gratiilor până în prezent. Judecătoria Ploieşti l-a condamnat pe fond la 12 ani de închisoare. În plus, bărbatul va trebui să plătească fetelor câte 20.000 de euro daune morale, iar după ce va ispăşi pedeapsa nu va mai avea voie să ia legătura cu ele timp ce cinci ani.

„Condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (faptă din 2012). Condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (faptă din 2015). Condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată (fapte din perioada 2013-2019.)“, se arată în sentinţa instanţei de judecată.

Tatăl celor două fete a atacat sentinţa la instanţa superioară. Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi 11 februarie, să menţină pedeapsa de 12 ani. În prezent cele două fete sunt eleve la un liceu din Ploieşti şi încearcă să-şi refacă viaţa alături de mama lor. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1