Monica Pop, urmărită penal de DNA

Ultima actualizare:

    Monica Pop a aflat că suferă de cancer la colon în urma unor dureri acute de stomacFoto: Facebook
Monica Pop a aflat că suferă de cancer la colon în urma unor dureri acute de stomacFoto: Facebook

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie București, este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Aceasta conduce unitatea medicală din 1993.

"Suspecta Monica Daniela Pop, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice – Bucureşti, la datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 şi 29 noiembrie 2012, a încheiat, cu încălcarea legislaţiei primare, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior, cu o societate comercială. Concret, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspecta a încălcat prevederile art. 14 şi 16 din Legea 213/1998 raportat la art. 1 şi 2 din H.G. 1069/2002", a transmis DNA printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Potrivit procurorilor, prelungirea contractului de închiriere s-ar fi făcut nelegal pentru că "exista obligaţia legală ca, începând cu anul 2003, închirierea spaţiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti să fie efectuată de către Administraţia Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice – Sector 1 şi ulterior de către Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucureşti, iar sumele de bani încasate cu titlu de chirie să revină fie primăriei Sectorului 1 (administrator), fie Primăriei municipiului Bucureşti (proprietar)."

Procurorii au constatat o pagubă de 24.478 euro.

Doctorița, contactată de sursa citată, a declarat că nu poate fi vorba despre abuz în serviciu, iar în ceea ce privește conflictul de interese, se bazează pe o rezoluție de la ANI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net