Monica Pop, despre starea răniților de la Spitalul de Arși

Ultima actualizare:

    Monica Pop a vorbit despre starea victimelor incendiului produs în Club ColectivFoto: Mediafax
Monica Pop a vorbit despre starea victimelor incendiului produs în Club ColectivFoto: Mediafax

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, a făcut declarații despre starea oamenilor răniți în urma incendiului produs la Clubul Colectiv. Tragedia s-a soldat cu 27 de morți și aproape 200 de răniți. Monica Pop este prezentă la Spitalul de Arși din Capitală și susține că 7 victime au leziuni foarte grave.

"Am văzut un pacient carbonizat care este neidentificat, nu vorbea, era într-o stare de șoc atât de mare încât nu vorbea. 7-8 pacienți au leziuni oftalmologice foarte grave, nu știu ce șanse de supraviețuire au. Unul și-a pierdut vederea. La unii sunt arsiuni de o gravitate. Deocamdată se intervine pentru a le salva viața. Erau prinși de funingine. Mă întreb cum poate trăi cineva fără vedere, care a văzut și acum nu mai vede", a declarat Monica Pop.

Incendiul produs la Clubul Colectiv vineri (30 octombrie) s-a soldat cu moartea a 27 de persoane. Potrivit unui medic de la Spitalul de Arși, 10 dintre răniții în incendiul din club sunt în stare foarte gravă cu arsuri pe corp, dar și de "extremitate cefalică şi dezvoltare de arsuri de căi aeriene". Medicii sunt foarte rezervați cu privire la prognosticul în cazul acestor victime.

Potrivit medicului de la Spitalul de Arși care a dat declarații despre starea victimelor internat în această unitate medicală, prognosticul pentru cei zece răniți este unul foarte prost, potrivit Mediafax.

"Pericolele sunt uriaşe, decesul îi pândeşte la fiecare pas. (...)Am putea avea solicitări de la alte spitale. Ne organizăm să vedem dacă putem să preluăm şi noi de la ceilalţi colegi, având în vedere faptul că îi înţelegem, pentru că experienţa noastră este mult mai mare cu arsurile.Pacienţii de alte spitale primesc îngrijire specializată pentru că au şi ei secţie de chirurgie plastică. Deci există medic chirurg plastician, există medici anestezişti care ştiu să se ocupe de un bolnav grav. probabil că pe parcurs vom mai evalua, vom mai schimba bolnavii, o să vedem. E o decizie care se va lua şi la alte nivele”, a adăugat medicul.

Galerie foto de la locul tragediei

Prof. dr. Ioan Lascăr: "Nu mai mai văzut o asemenea mobilizare de la Revoluţie"

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a declarat că nu a mai văzut o asemenea mobilizare de la Revoluţie.

„Atunci îmi mai amintesc o astfel de mobilizare, cel puţin în acest spital. În decurs de 6-7 ore, toţi cei 13 pacienţi gravi internaţi au fost operaţi datorită mobilizării colectivului. Zeci de chirurgi de aici şi acesta este doar începutul.

Sunt cu toţii tineri. Fără îndoială, orice individ are nevoie şi de şansă şi de ajutor divin, noi facem ce e posibil cu resurse omeneşti.

Ester ca la război, se operează simultan în mai multe săli, acest spital are această rutină, iar oamenii care lucreaza aici se sudează în echipe.

Cel puţin acest spital e în permanenţă cu arma la picior, deci e raţiunea de a exista a unei astfel de instituţii. Evident dimensionarea unei astfel de tragedii nu este previzibilă. S-a reacţionat impecabil, rezultatele sunt pe măsura efortului”

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net