Monica Anisie, despre începerea cursurilor la toamnă:„Sunt șanse mici ca școala să înceapă normal”

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că situația nu va permite ca elevii să înceapă toți cursurile din toamnă. Unii vor învăța de acasă
Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că situația nu va permite ca elevii să înceapă toți cursurile din toamnă. Unii vor învăța de acasă

Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit într-o intervenție televizată despre când și cum va începe școala la toamnă, iar veștile nu sunt dintre cele mai bune. Monica Anisie a declarat că, la cum stau lucrurile în prezent în ceea ce privește explozia de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă.

Ministrul Educaței a declarat la Digi24 că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase. Iată care sunt scenariile pe care le-au gândit autoritățile!

Monica Anisie: „Unii elevi vor merge la școală, alții vor învăța online”

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred.... unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală - sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online.

Vestea nu este deloc bună în contextul în care elevii s-au plâns de condițiile pe care le-au avut sau, mai bine zis, nu le-au avut la dispoziție pentru a învăța de acasă, din fața calculatorului sau a tabletei. Ministrul Educaței a amințit însă desprefaptul că Guvernul va achiziționa, la cerere, tablete pentru elevii care nu dsipun de mijloace electronice de învățare online: „ E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut. Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net