Momentul izbucnirii incendiului de la „Matei Balş“, surprins de camerele de supraveghere

Ultima actualizare:

    foto INQUAM
foto INQUAM

Au apărut primele imagini cu momentul în care izbucneşte incendiul de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş, în urma căruia cinci persoane au decedat.

Incendiul a fost semnalat la 5.03 la linia de urgenţă 112, la 5.13 a ajuns primul echipaj de intervenţie, iar la 5.14 a fost declanşat planul roşu. „Ardea cu flacără deschisă la parter, pe o suprafaţă de 100-120 de metri pătraţi, au fost afectate 4 saloane, cu degajări mari de fum şi cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre faţadă”, a declarat coordonatorul pompierilor militari, conform adevarul.ro.

De la „Matei Balş" au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, "Sfântul Ioan" şi "Sfântul Pantelimon", iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului, arată europalibera.org.În acest caz ancheta este coordonată de doi procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti. În anchetă este implicată şi o echipă a Institutului de Cercetare- Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, fiind ridicate probe, pentru a se stabili cauza incendiului. Una dintre ipoteze este că focul ar fi izbucnit de la o aerotermă sau reşou, în condiţiile în care spitalul a avut frecvent probleme cu furnizarea căldurii.

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declarat că în timpul incendiului de la Institutul Matei Balş au avut loc, cel mai probabil, două explozii ale unor tuburi de oxigen. "Încă nu ne pronunţăm despre cauza incendiului, continuăm cercetările, dar este aproape cert că două tuburi de oxigen au explodat. Oricum nu excludem nicio posibilitate, un radiator sau un scurt circuit electric să fi fost sursa incendiului. Mâine continuăm să cercetăm la faţa locului, iar investigaţiile se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a precizat procurorul.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net