Momentele controversate din mandatul lui Vlad Voiculescu. Nu a rezistat nici 4 luni ca ministru al Sănătății

Ultima actualizare:

    O tragedie: incendiul de la “Matei Balș” Foto: Inquam Photos
O tragedie: incendiul de la “Matei Balș” Foto: Inquam Photos

Mandatul de nici 4 luni al lui Vlad Voiculescu a fost presărat de situaţii ce au stârnit controverse şi nemulţumiri, inclusiv în coaliţie.

  • Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie, nu a fost chiar uşor de gestionat, iar prima provocare a apărut în ianuarie, odată cu incendiul izbucnit la Institutul „Matei Balş”. Cinci pacienţi au murit pe loc, alţi 14 s-au stins pe rând, în zilele care au urmat. Tragedia a scos din nou la iveală lipsurile şi neregulile din spitale. Voiculescu, aflat la început de mandat, nu a avut în mod direct nici o vină, astfel că nimeni nu i-a cerut demisia.
  • A început să facă valuri în martie. Deşi campania de vaccinare din România este coordonată eficient de medicul militar Valeriu Gheorghiţă, Vlad Voiculescu a simţit nevoia să se implice şi el. A cerut şi a făcut publică o bază de date ce conţine informaţii securizate despre personal din armată şi din alte instituţii ale statului care s-a vaccinat. Totul pentru a superviza dacă nu cumva cineva „a sărit peste rând”.
  • La finalul lunii martie, a fost surprins fără mască pe holurile Parlamentului. A explicat că a dat-o jos ca să bea apă şi că în jurul lui nu era nici o persoană, deşi în imagini s-a văzut cu totul altceva. Poliţia l-a amendat atunci cu 1.500 de lei. Dar, pe 12 aprilie, a recidivat: a stat din nou fără mască, înaintea unei conferinţe de presă.
  • Nu a ştiut că, încă de la în­ceputul pandemiei,  prin lege, persoanele care mor de COVID sunt puse goale în saci. Voiculescu a insistat, într-o discuţie cu jurnaliştii, că, în ceea ce priveşte înmormântările, nu se spune în nici un ordin că oamenii nu pot fi îmbrăcaţi. Ulterior, şi-a cerut scuze pe Facebook pentru eroare.
  • Evacuarea cu scandal a Spitalului Foişor din Capitală a fost o altă pată neagră pentru Ministerul Sănătăţii. Vinerea trecută, peste 100 de pacienţi au fost scoşi noaptea din saloane, după ce s-a decis transformarea instituţiei în unitate COVID. Totul într-un haos de nedescris, proteste, huiduieli, aglomeraţie. Vlad Voiculescu a explicat că nu a avut nici o vină în acest scandal, unitatea medicală fiind în subordinea Primăriei Capitalei. În replică, premierul Cîţu a spus că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.
  • Tragedia de luni de la Spitalul „Victor Babeş” atrage din nou atenţia asupra incompetenţei sta­tului. 3 bolnavi de COVID internaţi în TIR-ul de ATI au murit sufocaţi, din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen. Vlad Voiculescu a lipsit de la conferinţa de presă ţinută pe marginea acestui subiect. A transmis doar un mesaj de condoleanţe, pe Facebook. 
  • Picătura care a umplut paharul și a dus la demiterea sa a fost publicarea în Monitorul Oficial, fără știrea primului ministru, a unui ordin ce introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. „Nimeni nu știa că urmează să se publice acest ordin și că se publică în această formă, pentru că nu a existat un acord în acest sens”, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.
image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net