Moise Guran, înapoi la Europa FM după ce a anunțat că renunță ”definitiv” la cariera de jurnalist

moise-guran_0.jpg

moise guran la europa fm
În ianuarie, Moise Guran renunța ”definitiv” la cariera de jurnalist și își anunța intrarea în politică
foto: Europa FM
Citeste tot despre: 

Moise Guran se întoarce la Europa FM, la doar nouă luni după ce anunța că renunța definitiv la cariera de jurnalist, pentru a se implica în politică. Guran vine cu o nouă emisiune, anunță postul de radio, citat de Pagina de Media.

Moise Guran revine joi, 17 septembrie, de la ora 21.00, după cum a anunțat Guran la matinalul „Deșteptarea”. „Se cheamă Rock and talk și este fie un rock editorializat, fie un un editorial susținut de muzică rock. Este o emisiune care cred că va crea mulți fani, dependență și controversă, pentru ca așa face și realizatorul acestei emisiuni dintotdeauna. Întotdeauna când semnează are această tendință de a crea fani, dușmani, controversă și dependență”, a spus Guran în emisiunea Deșteptarea, citat de Pagina de Media

Emisiunea se va difuza în fiecare joi atât pe frecvențele Europa FM, cât și pe europafm.ro, iar tema ediției din această seară va fi „ura”.

”Încerc să fiu mai degrabă inspirațional decat editorial, intenția fiind de a susține cu muzică rock idei mai degrabă decât dezbateri.

E o emisiune cu muzică și vorbe, așa cum îi spune și numele. Marea provocare a acestei emisiuni e să aducă cel puțin jumătate din conținut muzică rock foarte nouă, cea mai mare parte a pieselor nu s-au auzit nici pe alte stații. Asta a fost provocarea pentru mine, sa învăț o nouă meserie.

Tema emisiunii din această seară este ura și modul în care ultimele evenimente ne-au influențat nu atât viața, cât comportamentul nostru individual – temerile, anxietatea și provocările legate de libertatea individuală cu care trebuie să trăim de șase luni de zile”.

Moise Guran a anunțat în ianuarie că renunță definitiv la cariera de jurnalist

Moise Guran a părăsit stația de radio Europa FM la începutul anului, mai exact în luna ianuarie. Pe data de 16 ianuarie realiza ultima sa emisiune la radio.

„Vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară”, spunea Guran în ianuarie într-un mesaj public. În aceeași zi, într-o conferință de presă, Dan Barna a explicat că Guran urma să fie implicat direct în coordonarea campaniilor alianței USR-PLUS pentru alegerile locale și alegerile parlamentare.

Moise Guran a venit apoi cu o declarație, oferită Digi24, care a creat dezbateri aprinse în presă. Guran a afirmat că a oferit consultanță USR și PLUS încă din 2018, pe vremea când acesta era și jurnalist la Europa FM. „Din toamna lui 2018, am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS”, a spus Guran. 

În luna martie a acestui an, la doar trei luni după ce ieșise din presă, Guran a anunțat conducerea USR-PLUS că nu își mai dorește să coordoneze campaniile electorale ale Alianței, invocând „motive personale”, după cum relata atunci G4Media. „Este adevărat, dar numai dacă prin motive personale înțelegem diferențe de principii. Nu m-am înscris în USR, tot din «motive personale»”, a explicat el atunci pentru sursa citată.

Moise Guran, de la reporter la realizator de emisiuni economice

Moise Guran are 45 de ani și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Apoi a urmat cursurile Şcolii BBC pentru televiziune.

A lucrat ca reporter la Tineretul Liber, reporter special la Evenimentul Zilei, redactor la Academia Caţavencu şi apoi ca redactor economic la „Informaţia Bucureştiului”. În anul 1999 a început să lucreze în televiziune, mai întâi ca reporter şi corespondent economic la postul TV Antena 1. Din anul 2005, a realizat emisiunea Biz Bazar de la postul TV Antena 3, de unde a demisionat la 1 octombrie 2010. Trei săptămâni mai târziu Moise Guran a început să prezinte emisiunea Ora de business, difuzată pe TVR2. De pe data de 22 octombrie 2012, emisiunea s-a mutat pe TVR 1. Din data de 14 septembrie 2015, Moise Guran a mutat emisiunea Biziday la Digi24, dar aceasta a rezistat mai puțin de un an.

Loading...
 
 

Citește și

  • moise guran biziday tvr plecare digi 24

    Moise Guran a bătut palma cu Digi 24, astfel că din toamnă prezentatorul şi echipa sa nu vor mai avea de-a face cu televiziunea publică. Înainte de a lua decizia finală, realizatorul a purtat negocieri cu Realitatea TV, B1 TV şi Prima TV. Cu doar câteva săptămâni înainte de acest anunţ, Moise Guran îi cerea demisia lui Stelian Tănase, nemulţumit de atitudinea preşedintelui televiziunii publice.

  • moise guran eugen nicolicea

    DIGI24 a fost terenul de luptă al realizatorului tv Moise Guran și al deputatului Eugen Nicolicea. Omul politic a fost invitat în "Jurnalul de seară", prezentat de Cosmin Prelipceanu, iar Guran, realizatorul "Biziday" a intrat în direct. După o convorbire aprinsă, PSD-istul Nicolicea a fost dat afară din emisiune.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1